„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Liber la angajări, dar nu și în Sport și Tineret!

MTS își faultează propriile subordonate, din nou!

“Prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID19, cu modificările şi completările ulterioare, pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se pot desfăşura concursurile pentru ocuparea posturilor şi funcţiilor vacante şi temporar vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021”, prevede Legea nr. 33/2021 – textul integral aici.

Asta ar fi fost de bine dacă nu era de rău, dacă MTS-ul nu ar fi avut grijă să blocheze și de această dată ocuparea posturilor vacante din Sport și Tineret. Este știut faptul că domeniile noastre de activitate se confruntă cu un deficit mare de personal rezultat în urma numărului mare de pensionări, plecări din sistem și încetarea detașărilor, iar în ultimul an ocuparea posturilor a fost suspendată, ceea ce făcea absolut necesară această măsură de ocupare a posturilor vacante şi temporar vacante.

Ministerul “a avut grijă” să aloce bugetele către subordonate astfel încât să nu poată fi îndeplinită condiția “cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021”, a dat banii numai pentru primele 10 luni, deci teoretic unitățile subordonate MTS nu pot face angajări. Unii dintre angajatori au întrebat ministerul, dar nu au primit soluții, iar alții se gândesc la unele artificii în special cei care au venituri proprii, oricum răspunderea le revine în totalitate.

MTS-ul își arată încă o dată dezinteresul total față de subordonate și nevoile acestora. În acest timp își completează liniștiți schema de personal cu oameni aduși din alte domenii, fără nicio legătură cu Sportul, Tineretul sau administrația publică și organizează concursuri pe bandăAnunț angajare MTS

SNST solicită o întrevedere de urgență cu conducerea MTS pentru a identifica împreună soluțiile deblocării acestei situații. Revenim cu solicitarea prin care arătam că sunt necesare discuții privind bugetul aferent anului 2021 alocat drepturilor salariale ale personalului salarizat din cadrul aparatului central și din unitățile subordonate și bugetul alocat pentru anul 2021 pentru angajarea de personal prin scoaterea posturilor la concurs atât în aparatul central cât și în unitățile subordonate – vezi articol / 19 februarie.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Național Sport și Tineret: Liber la angajări, dar nu și în Sport și Tineret!

Un răspuns

  1. As dori și eu sa înscriu Scoala mea de dans,deoarece este o Scoala cu un palmares mare și cu un vast bine in pregătirea copiilor,de aceea doresc sa înscriu aceasta Scoala in mts!