„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Lege cadru: sefii salarii de lux – subordonatii leafa de mizerie

In pofida faptului ca salariile sunt foarte mici pentru unii dintre bugetari si orice propunere de corectare se loveste de sintagma “nu sunt bani”,  unde s-a vrut au fost gasite solutii si s-au facut majorari. De exemplu venitul lunar al deputatilor a crescut de la inceputul anului. Indemnizatia bruta a unui deputat era in decembrie 13.050 lei, iar cea neta – de 9.135 lei. In ianuarie, cifrele aratau astfel: indemnizatia bruta – 17.100 lei, iar cea neta – 9.993 lei.

Inechitatile sunt si mai mari atunci cand in interiorul unui domeniu de activitate salariile difera ca si cum ar fi din tari diferite! Asa se intampla in Sport si Tineret, sefii din minister au salarii frumoase si bine-crescute, in timp ce pentru ceilalti “nu se poate”. Daca pentru 70% dintre angajatii din teritoriu salariile au fost plafonate la 1.300 de lei net, iar pentru cei din federatiile sportive la 1.100 de lei net, cei care fac legea in Ministerul Tineretului si Sportului sunt platiti la nivel maxim.

Cu argumentul ca nu sunt bani, pentru restul salariatilor nu se acorda majorari sau sporuri, nu se platesc orele suplimentare si nici munca din zilele de repaus saptamanal. In acelasi timp, salariile de la etajul I din MTS au putut fi majorate substantial:

Salarii – MTS –  FEBRUARIE 2018  sursa: www.mts.ro

Documentul complet poate fi descarcat de aici: STAT-PERSONAL-FEBRUARIE-2018-mts

Este tot mai clar de ce problemele salariatilor nu se vad din Vasile Conta, de acolo nu poti intelege cum de nu se poate trai din salariu mai ales cand acesta se adauga veniturilor de parlamentar sau de membru in tot felul de comisii si consilii de administratie.

Asistam la un val de nemultumire al salariatilor din unitatile subordonate si din federatiile sportive nationale, care reclama politica de personal / salarizare instituita de MTS. Angajatii din aceste din institutii au ajuns la limita suportabilitatii, nu mai pot astepta si au inceput sa-si arate nemultumirea fata de acest “nu se poate” promovat de minister. Lipsa unor solutii din partea decidentilor va duce inevitabil la noi proteste, iar balbaiala conducerii si nesolutionarea problemelor va duce sefii din minister in off-side.

Echipa SNST

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

SNST este partener PRAKTIKER ROMÂNIA

Sindicatul Național Sport și Tineret: Lege cadru: sefii salarii de lux – subordonatii leafa de mizerie

Share on facebook
Distribuie