„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Intrunire Busteni, 11 – 13 iulie 2018

In perioada 11 – 13 iulie 2018, Sindicatul National Sport si Tineret a organizat la Busteni, o intrunire la care au participat salariati din Tineret si Sport, din toate judetele tarii, fiind reprezentate la intrunire Directiile Judetene pentru Sport si Tineret, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, Cluburile sportive Municipale, Complexurile Sportive Nationale, Casele de Cultura ale Studentilor si Federatiile Sportive Nationale. In sedintele desfasurate au fost aduse in discutie subiecte de interes comun privind lipsa de implicare a Ministerului Tineretului si Sportului in rezolvarea problemelor salarizarii  si in imbunatatirea conditiilor de activitate.

In intampinarea dorintei noastre de a gasi solutii, au venit alaturi de membrii si de liderii organizatiei, oameni cu functii de conducere in unitatile subordonate MTS si in federatiile sportive nationale: contabil sef, director adjunct, director, director executiv si secretar general. Situatia critica a nivelului salarial – in multe locuri la limita subzistentei, deficitul important dat de migratia personalului spre alte locuri de munca platite decent, dar si gravele probleme cu care se confrunta in activitate, a facut posibila si necesara o regrupare a tuturor intr-un dialog deschis si util.

Constatand amanarea nejustificata a deciziilor, lipsa interesului si a respectului fata de proprii angajati din partea conducerii ministerului, au fost propuse si stabilite formele in care se va actiona, caile si etapele legale ce vor fi parcurse atat pe cale administrativa, cat si in ceea ce priveste programul protestelor. Cu indrumarea specialistilor in dreptul muncii si conflicte de munca, au fost elaborate documente pentru inregistrarea unor noi dosare in instanta in vederea recuperarii unor drepturi salariale. Spre deosebire de minister, subordonatele dau dovada de fairplay si colaboreaza activ cu sindicatul pentru a elimina inechitatile salariale si pentru a  salva oamenii si institutiile de  blocajul iminent spre care se indreapta intreaga activitate (ne)coordonata si (ne)indrumata de Ministerul Tineretului si Sportului.

Mobilizarea masiva intr-un timp foarte scurt, sustinerea celor ramasi la munca pentru a suplini lipsa colegilor, comunicarea interpersonala si obiectivele comune, au dat forta si au certificat nevoia tuturor de schimbare a situatiei: “Dragi colegi, unele probleme familiale ma impiedica sa fiu alaturi de voi, desi imi doream foarte mult sa ajung acolo. Sunt de acord cu toate deciziile pe care le veti lua.”- acesta a fost mesajul general al celor care au fost retinuti acasa sau la locul de munca. A fi de acord, in lipsa, cu ce se va hotari undeva, indica in mod cert ca asa nu se mai poate, ca mai rau de atat n-are cum sa fie.  Dincolo de toate acestea, am fost bucurosi sa intarim coeziunea de grup, oamenii au fost entuziasmati de revederea unor vechi cunostinte sau de inchegarea unor noi prietenii si de timpul de calitate petrecut alaturi de colegi. Cu aceasta ocazie organizatia a devenit mai puternica, a primit noi membri si au fost infiintate alte grupe sindicale.

SNST va anunta programul stabilit, etapele ce urmeaza a fi parcurse si calendarul actiunilor.

Echipa SNST

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

SNST este partener PRAKTIKER ROMÂNIA

Sindicatul Național Sport și Tineret: Intrunire Busteni, 11 – 13 iulie 2018

Share on facebook
Distribuie