„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Întrevedere cu Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Natalia Intotero

Luni, 7 august 2023, la sediul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse din Piața Montreal, nr.10, a avut loc o întrevedere între ministrul MFTES și președintele SNST.

S-au discutat o parte dintre subiectele de interes pentru salariați și domeniile de activitate și s-a cerut sprijin cu privire la blocajul creat de aproape doi ani în domeniul Tineret, situație care a cauzat incertitudine, neliniște și teamă în rândul salariaților din direcțiile județene pentru sport și tineret cu privire la siguranța locurilor de muncă.

Au fost aduse la cunoștință mai multe aspecte ce au făcut ca procesul de predare-primire a patrimoniului și personalului de la o instituție la alta să bată pasul pe loc de la înființarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Conform OUG nr.121 / 2021, MFTES ar fi trebuit să preia de la MTS activitățile, posturile, personalul aferent și patrimoniul corespunzător din domeniul tineretului ceea ce nu s-a întâmplat nici până în august 2023.

În cadrul întrevederii am cerut și am primit asigurări că personalul nu va rămâne fără locuri de muncă, iar situația care a paralizat întregul domeniu de activitate va fi soluționată de actuala echipă de conducere de la MFTES.

În perioada următoare vor fi organizate întâlniri comune MFTES-SNST-ANS cu scopul de a găsi împreună soluții atât pentru clarificarea și corectarea procedurii necesare înființării/reorganizării direcțiilor județene cât și pentru rezolvarea problemelor sesizate de cele 14 Case de Cultură ale Studenților și Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei.

? SNST reprezintă la nivel național interesele salariaților din Sport, Tineret, Cultură, Educație și Administrație publică.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: Întrevedere cu Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse