„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Reorganizarea din Sport și Tineret face primele victime

MFTES nu poate plăti salariile pentru DJFT-uri

Ministerul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse îi lasă fără salarii pe cei pe care i-a delegat să înființeze Direcțiile Județene pentru Familie și Tineret. Din cauza incompetenței celor care au demarat greșit procedura de despărțire a celor două domenii, Tineret și Sport, documentele pentru unele unități au fost întocmite nelegal și s-a ajuns la situația anticipată de o parte dintre noi de a nu putea fi plătite salariile. Deși ministerul a fost avertizat cu privire la nerespectarea legalității, conducerea MFTES a persistat în greșeală, a vrut să forțeze cu orice preț înființarea DJFT-urilor, iar cei care suportă consecințele sunt câțiva dintre cei care au fost detașați pe funcțiile de director executiv ale acestor unități.

Directorii executivi ai DJFT-urilor rămân fără salarii

După ce s-au blocat în proceduri aproape doi ani și ANFP-ul a refuzat avizarea documentelor de mai multe ori, Ministerul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse a hotărât să facă un experiment prin înființarea forțată a 7 Direcții Județene pentru Familie și Tineret. Fără să țină cont de legislația aferentă, de oameni și respectarea drepturilor acestora, au numit directori executivi pentru aceste unități și i-au trimis să înregistreze unitățile. În unele locuri ANAF a refuzat să înregistreze noile unități din cauza dosarelor incomplete sau întocmite nelegal. Mai grav este în locurile în care Administrațiile fiscale s-au sesizat ulterior eliberării certificatelor fiscale și, în urma constatării nerespectării normelor Codului de procedură fiscală au anulat CIF-urile eliberate inițial.

MFTES ascunde documentele de interes public

Întregul proces a ridicat mai multe semne de întrebare încă de la început. Acum înțelegem de ce ministerul a refuzat să ne arate documentele prin care au fost numiți directorii executivi, așa se explică de ce au ales să încalce Codul administrativ prin neinformarea Prefecturilor cu privire la numirile făcute. De fapt, vor să ascundă aceste acte pentru că nu sunt legal întocmite. Chiar și asupra ordinelor de numire pot fi unele neclarități, cel puțin cu privire la faptul că au fost semnate în data de 14 iulie, dată de la care fostului ministru MFTES i-a încetat mandatul conform Monitorului Oficial.

Pentru a implementa varianta lor au folosit oamenii pe post de cobai

S-a ajuns exact în situația pe care am semnalat-o de mult timp, procedura nu a fost legală și salariile nu pot fi plătite. De aceea ne-am opus despărțirii haotice a domeniilor noastre de activitate. Fără respectarea normele legale riscăm să ajungem în această situație în care oamenii nu își primesc salariile. Opriți această cursă a reorganizării prost făcute cu amatori care nu cunosc administrație publică! Ați tot adus la conducerea MFTES incompetenți care au plecat așa cum au venit, fără să facă nimic. Explicăm cu ei, clarificăm, stabilim ce urmează să facem și apoi o luăm de la capăt cu noii veniți fără să avansăm. Solicităm intervenția noii conduceri inclusiv pentru plata la termen a salariilor.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: Reorganizarea din Sport și Tineret face primele victime