„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Incercări de aplicare a Legii salarizării

M.Sportului și M.Familiei/Tineretului nu își susțin salariații!?

Un nou pachet de modificări ale Legii-cadru nr.153/2017 a fost inițiat de Ministerul Muncii printr-un proiect de OUG* lansat în transparență decizională pe internet. Ultima dată, în luna iunie, factorii politici au trecut prin Parlament un alt Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acesta prevede că salariații din domeniile noastre de activitate să primească o majorare cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021 și să beneficieze de o majorare a salariului de bază de 15% pentru complexitatea muncii. Dar legea a fost atacată la CCR și are termen de judecată în data de 21 septembrie 2022.

*Pe durata vacanței parlamentare Guvernul nu poate emite Ordonanțe de Urgență. Pentru a fi adoptată OUG propusă, va fi nevoie de convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului.

Având în vedere proiectul de OUG lansat în dezbatere publică de către Ministerul Muncii, document prin care sunt propuse majorări salariale pentru unele categorii de personal, proiect în care salariații din Sport și Tineret nu sunt prevăzuți, SNST a trimis Ministerului Muncii solicitarea de a include și salariații din domeniile noastre de activitate pe lista majorărilor salariale ce se vor acorda începând cu luna august.

SNST a lansat consultarea membrilor cu privire la organizarea protestelor pentru a determina factorii politici să includă salariații din Sport și Tineret pe lista majorărilor salariale ce se vor acorda începând cu luna august. În cazul în care decidenții politici nu ne vor susține revendicările, suntem hotărâți să mergem mai departe prin refuzul muncii suplimentare, a muncii din zilele de sâmbătă și duminică. De asemenea, având în vedere nemulțumirile salariale, acțiunile grupelor SNST pot lua oricând forma unor proteste spontane prin care se va bloca întreaga activitate.

Mai jos, proiectul de OUG inițiat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Național Sport și Tineret: Incercări de aplicare a Legii salarizării