„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Ieșim în stradă! Guvernul Ciolacu lovește în plin: disponibilizări, radieri de posturi, taxe mai mari, tăieri de salarii și de drepturi

Descentralizare / comasare / desființare

Miting de protest PUBLISIND/SNST – joi, 21 septembrie, ora 11.00 – în fața Ministerului Finanțelor

Federația PUBLISIND cu 32.000 de membri de sindicat, polițiști de penitenciare, polițiști, grefieri, salariați din administrația publică, justiție, asistență socială, finanțe și control financiar, sport/tineret/cultură/educație, mediu, primării și alte domenii, declanșează acțiuni de protest masive contra măsurilor de austeritate care includ tăieri de salarii și de posturi, comasare/desființare instituții, descentralizare silită, creșterea taxelor, suspendarea unor drepturi, desființarea marii majorități a funcțiilor de conducere, distrugerea deliberată, inexplicabilă a instituțiilor statului și chiar vulnerabilizarea structurilor de forță ale României în plin război la granițe.

Descentralizarea / comasarea / desființarea unor unități înseamnă blocarea / suspendarea / anularea mai multor programe și activități din Sport, Tineret, Cultură, Educație și Administrație Publică!

În cadrul Consiliului PUBLISIND din 16 septembrie, cu unanimitate de voturi a fost luată hotărârea de a declanșa proteste pe termen lung. De astăzi a fost dat startul organizărilor de protest, fiecare președinte de sindicat din PUBLISIND și fiecare președinte de filială SNPP, EUROPOL, DICASTERIAL, SNST, SAONRC, SNCSP și celelalte sindicate naționale din PUBLISIND, având datele primei acțiuni care se va desfășura chiar săptămâna aceasta și la care ne așteptăm la participare largă, nu doar a acelorași veterani cu care ducem bătălii sindicale de stradă în ultimii ani! Toate informațiile, comunicarea de presă, problemele identificate și revendicările se vor transmite în timp util.

Haos generalizat, „nu vor fi excepții”!

La finalul săptămânii trecute a ieșit la lumină, tot pe surse, ultima varianta de proiect de lege privind măsurile fiscal-bugetare care urmează a fi adoptate de Guvernul Ciolacu. Și în această variantă de act normativ obsevăm că se mențin prevederile prin care sunt radiate posturi vacante, sunt desființate funcțiile de șef birou și prin care se elimină plata muncii suplimentare în domeniile în care acest drept este activ. În dimineața acestei zile Președintele BNS ne-a transmis informarea conform căreia în discuții cu premierul privind soluții de introducere a unor excepții de la măsurile fiscal-bugetare, răspunsul lui Marcel Ciolacu a fost ferm negativ, mesajul răspicat al premierului social-democrat fiind: „nu vor fi excepții”!

Federația PUBLISIND adresează un îndemn tuturor federațiilor sindicale afiliate BNS și nu numai, de a se alătura protestului

În considerarea faptului că tăierile care urmează nu afectează doar anumite domenii sau doar sectorul bugetar, PUBLISIND adresează un îndemn tuturor federațiilor sindicale afiliate BNS și nu numai, de a se alătura acestei prime reacții prin care trebuie să demonstrăm relevanță ca mișcare sindicală și să transmitem un mesaj just și ferm Guvernului. Înainte de orice astfel de măsură se impune dialog real cu partenerii sociali, în caz contrar este un abuz în stare pură.

Sursa: Federația PUBLISIND, Comunicatul complet aici sau click pe foto:

Sindicatul Național Sport și Tineret: Ieșim în stradă! Guvernul Ciolacu lovește în plin: disponibilizări, radieri de posturi, taxe mai mari, tăieri de salarii și de drepturi