„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Hotelurile si centrele de agrement, sub asediu! Cei care vin din strainatate vandalizeaza tot

Hotelurile, centrele de cazare si taberele de copii care au fost puse la dispozitia celor care sosesc in tara sunt greu incercate zilele acestea. Nemultumiti ca sunt obligati sa stea in carantina, unii dintre romanii veniti din strainatate isi descarca necazul pe mobilierul, instalatiile si aparatura din camerele in care sunt cazati.

Desi risca sa isi puna in pericol familiile, cei veniti din zonele rosii ale pandemiei incearca sa inventeze orice pentru a scapa de carantina.  Conditii oferite sunt mai mult decat decente, dar ei reproseaza faptul ca nu corespund “standardelor cu care au fost obisnuiti in strainatate.” Mai jos prezentam imagini din centrele de cazare intretinute de colegii nostri cu multa munca, buget minim, personal subdimensionat si platit cu cele mai mici salarii:

Nemultumitii sunt hotarati sa devasteze, au scos lenjeria si husele de la saltele, au rupt un mese, au spart usi si geamuri si urla intr-una ca sunt conditii proaste. Nici de mancare nu sunt multumiti.

Redam mai jos mesajul unui director care vede cum este distrusa munca lui si a salariatilor sai de catre cei pe care ii cazeaza in aceste zile in tabara. Apelul de a stopa distrugerile din tabara se incheie frumos, cu urarea de bun venit:

“Traim zile tulburi. Nimeni nu si le-a dorit dar suntem in realitatea asta. Indiferent in ce colt de lume traiam si munceam pana astazi, indiferent de educatie, profesie, cultura generala, culoare, afinitati politice sau religioase eram uniti de faptul ca apartinem unei natii si mergand mai departe, unei comunitati.

Conduc o mana de oameni harnici si devotati institutiei cu ajutorul carora am reasezat in ultimii 10 ani Agaftonul si tabara pentru copii de acolo la locul cuvenit. Avem proiecte, avem activitati pe care le putem sustine cu mii de fotografii sau materiale filmate dar mai ales cu amintirile frumoase pe care si le-au facut cei ce ne-au calcat pragul. In felul nostru, cum si cat am putut, am contribuit la promovarea comunitatii, a Botosaniului.

De cateva saptamani in care cu mica mea echipa nu avem liniste nici zi nici noapte, muncim cateodata 20-30 de ore fara timp de odihna la fel ca si alti colegi din institutiile care asigura tranzitul prin vremurile astea grele, am intalnit cetateni. Români. Pe unde-au fost si ce-au facut nu-i treaba mea, respect orice profesie…inclusiv pe cele mai vechi. Le inteleg dorul de casa, de familie, de prieteni mai ales ca unii nu au mai calcat pe-aici de 15-20 ani. Le inteleg nerabdarea. Totusi au stiut ca venind acasa vor sta departe de cei ce-i asteapta inca 14 zile indiferent de cat de mult vor tipa, vor huidui, scuipa sau injura oameni care atat cat au, le pun in fata ca sa le faca scurta oprire usoara. Nu inteleg in schimb de ce distrug bunurile care le sunt puse la dispozitie desi nu au contribuit cu nimic la ele asa mai noi sau mai vechi cum sunt. Ne victimizam in exces ? Pentru ce? Cerem respect dar nu respectam nimic stimabililor. Comunitatea care astazi va primeste la Agafton sau in oras la 4 stele in functie de cum v-a fost norocul va spune: Bine ati venit!”    

Radu Humelnicu, director Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Botosani.

SNST solicita Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta si factorilor decidenti care coordoneaza triajul, carantinarea si verificarea persoanelor venite din strainatate sa ia masurile necesare pentru a sprijini unitatile care asigura locurile de cazare. Este nevoie de masuri impotriva celor care distrug bunurile din baze, tuturor celor care sunt certati cu legea si cu bunul simt sa li se impute daunele produse si sa suporte consecintele faptelor lor.  

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Hotelurile si centrele de agrement, sub asediu! Cei care vin din strainatate vandalizeaza tot

Un răspuns

  1. Este foarte important sa fie amendati cei care strica si daca nu au bani sa munceasca pentru ceea ce au de reparat.