„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

H.G. nr. 1447/2007 se modifică

În data de 9 mai a.c. , pe site-ul MTS a fost publicat un proiect legislativ pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului Nr. 1447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă ( documentul poate fi consultat aici: TABEL-COMPARATIV_2018 – sursa: www.mts.ro ). Având în vedere prevederile Legii dialogului social ( Legea nr.62/2011) cu referire la Comisiile de dialog social („consultarea obligatorie a partenerilor sociali asupra iniţiativelor legislative sau de altă natură cu caracter economico-social” ), ministerul va convoca Comisia de dialog social constituită la nivelul MTS pentru a dezbate modificările şi completările propuse prin acest proiect.

De asemenea, Contractul colectiv de muncă încheiat de MTS cu organizaţia noastră prevede la art.26, pct.2, lit.(e) obligaţia “ de a se consulta cu organizaţia sindicală semnatară în privinţa deciziilor susceptibile să afecteze substanţial drepturile şi interesele acestora; “ şi pentru aceasta vom prezenta propunerile sindicatului în următoarea comisie tehnică care va fi înfiinţată zilele următoare prin Ordin al Ministrului Tineretului şi Sportului.

Nu comentăm decât ca suspectă intenţia de a trece «pe repede înainte» şi pe neobservate aceste modificări ale lui „1447” – H.G. atât de importantă în activitatea sportivă şi pentru care federaţiile, cluburile, sindicatul şi mulţi alţii au transmis nenumărate propuneri de modificări de-a lungul timpului. Până anul acesta, astfel de propuneri erau supuse dezbaterii în adevăratul sens al cuvântului, transmise pe toate canale de comunicare şi se solicitau puncte de vedere din partea tuturor celor interesaţi înainte de apariţia proiectului propus.

SNST va centraliza amendamentele / sugestiile / propunerile cu referire la aceste modificări primite de la membri, pentru a fi susţinute în următoarea întâlnire minister – sindicat; data limită: 10 zile de la data publicării (acestea pot fi trimise la office@snst.ro).

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener PRAKTIKER ROMANIA

Sindicatul Național Sport și Tineret: H.G. nr. 1447/2007 se modifică

Share on facebook
Distribuie

2 răspunsuri

  1. Click din nou în fereastra deschisă şi îl descarcă.
    Mulţumim frumos !

Comentariile sunt închise.