„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Guvernul Cîțu trebuie plece! SNST/PUBLISIND participă la Mitingul BNS, din Piața Victoriei

Miercuri, 14 aprilie 2021, între orele 11.00 – 13.00

Miercuri 14 aprilie, începând cu ora 11,00, SNST/PUBLISIND va protesta în Piața Victoriei alături de colegii din Blocul Național Sindical în cadrul unei acțiuni ample care reunește toate confederațiile sindicale din România.

Chiar dacă suntem încă în pandemie, facem front comun împotriva unui „guvern ostil dialogului social dar și interesului general, unui guvern care condamnă România la subdezvoltare și pe romanila sărăcie și migrație”. Menținerea salariului minim la un nivel foarte mic ne face pierzători de facto ai competiției cu celelalte state din Europa.

Dintre simptomele unei guvernări dezastruoase: blocarea legii-cadru privind salarizarea, adâncirea inechităților, evitarea consultărilor cu partenerii sociali, amenințarea bugetarilor cu tăieri de salarii sau disponibilizări. În același timp, pilele de partid continuă fie plasate pe funcții bine plătite din sistemul public iar preturile explodează, doar energia fiind mai scumpă cu 18%.

Toate acestea și multe altele au motivat revendicarea principală, comună pentru organizațiile sindicale implicate în mitingurile planificate pe 14 aprilie: Guvernul Cîțu, ostil dialogului social și interesului general, trebuie să plece!

Comunicatul comun:

Sindicatul Național Sport și Tineret: Guvernul Cîțu trebuie plece! SNST/PUBLISIND participă la Mitingul BNS, din Piața Victoriei