„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Mașinile MTS căutate de executorul judecătoresc prin parcare!

Salariile sunt în pericol?

Astăzi a avut loc un eveniment deosebit de grav și penibil totodată: la Ministerul Tineretului și Sportului au venit executorii judecătorești, care aveau de pus în aplicare o hotărâre definitivă de ridicare a autoturismelor aflate în proprietatea MTS. Exista informația conform căreia astăzi, marți, 13 aprilie 2021, executorul va veni la sediul din strada Vasile Conta nr.16, așa că mașinile au fost ascunse pe străzile adiacente, adică șefii au fost nevoiți să meargă câteva sute de metri pe jos.

Art.732 Sechestrarea bunurilor mobile | Codul de Procedură Civilă

(1) Dacă în termen de o zi de la comunicarea somației însoțite de încheierea de încuviințare a executării debitorul nu plătește suma datorată, executorul judecătoresc va proceda la sechestrarea bunurilor mobile urmăribile ale debitorului, în vederea valorificării lor.

Având în vedere situația creată, acest caz fără precedent în istoria ministerului, ne-am întrebat imediat dacă salariile noastre sunt în pericol. Dincolo de proceduri, trecând peste acțiunile pierdute în instanță / somațiile fără răspuns / plățile neonorate și datoriile neachitate ale MTS, ne îngrijorează nesiguranța achitării salariilor celor care muncesc în Sport și Tineret. Nu avem o problemă cu faptul că demnitarii ar putea fi nevoiți să meargă cu mașinile personale, dar trebuie să știm ce ne așteaptă în ziua de leafă și dacă programele de tineret și activitățile de pregătire a sportivilor vor fi afectate.

 Art. 740. Sechestrarea autovehiculelor | Codul de Procedură Civilă

1) În cadrul procedurii de urmărire a unui autovehicul, proprietatea debitorului, executorul judecătoresc poate dispune sechestrarea acelui bun, făcând mențiunea acestei măsuri și pe certificatul de înmatriculare, precum și pe cartea de identitate a autovehiculului respectiv. Dacă această din urmă măsură nu poate fi aplicată din diferite motive, executorul judecătoresc va menționa acest aspect în procesul-verbal de sechestru, precum și cauzele care au dus la crearea acestei situații.

Sindicatul Național Sport și Tineret solicită public un punct de vedere oficial din partea Ministerului Tineretului și Sportului, o poziție cu privire la această executare silită, dacă există pericolul ca executarea silită la care este obligat ministerul să se îndrepte și asupra altor bunuri.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Mașinile MTS căutate de executorul judecătoresc prin parcare!