„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Fostii si actualii conducatori ai MTS, ignora vadit discriminarile la care suntem supusi !

UPDATE 2.0:

Stimata doamna deputat Podasca Gabriela-Maria,

Dorim sa va multumim pentru ca aveti o reactie, un raspuns fata de cele relatate si ca nu adoptati politica de a ignora tot ce se scrie pe pagina unei organizatii care reprezinta angajatii din Tineret si Sport.

Proiectul legislativ pentru introducerea unui “amendament prin care sa se majorereze cu 20% cuantumul brut al salariilor de bază…” era perfect aplicabil si angajatilor din Ministerul Tineretului și Sportului si subordonatele sale, oamenilor care v-au sprijinit munca si proiectele derulate in timpul petrecut ca secretar de stat. Desi atributiile functiei nu implicau direct elemente legate de politici salariale, dorinta de a restabili o minima dreptate ar fi trebuit sa inceapa cu fostii dvs.colegi din tineret si sport, pentru ca le cunosteati perfect situatia, iar salariile lor umilitoare sunt, eminamente, rezultatul unor omisiuni si erori repetate!

Va cerem public sustinerea si sprijinul pentru includerea in proiectul initiat a angajatilor din Tineret si Sport, consideram ca aceasta interventie este esentiala si ne dorim sa va alaturati demersurilor noastre pentru ca profesionistii din acest domeniu sa isi recapete increderea si locul in societate!

………………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE:   DREPT LA REPLICA  Podasca Gabriela-Maria

Stimați colegi, voi susține mereu eliminarea dezechilibrelor și inechităților sociale, însă, după cum bine știți, atribuțiile mele de secretar de stat în domeniul tineretului nu aveau legătură cu politicile salariale. Amendamentele depuse pentru cele 2 biblioteci pe care le menționați au venit în urma unor discuții pe această temă pe care le-am avut cu BNS, în timpul mandatului meu de deputat. La fel, în urma discuțiilor cu BNS am înțeles că situația salariilor de la MTS ține de maniera în care ministerul implementează legea, nu e o situație pe care să o pot reglementa eu cu amendarea legii, cum e cazul cu cele 2 biblioteci. Vă asigur de întreaga mea susținere, în măsura în care este atributul meu.

…………………………………………………………………………………………………………………..

Articolul initial: Proaspat plecata din Ministerul Tineretului si Sportului,  Gabriela Podasca a initiat o propunere de completare a Legii-cadru nr. 153/2017, prin care solicita o majorare cu 20% a salariilor angajatilor Bibliotecii Nationale si Bibliotecii Academiei Romane, motivand necesitatea eliminarii discrepantelor referitoare la salarizare si venind in sustinerea spiritului in care a fost gandita legea.

De asemenea, deputatul Gabriela Podasca, in proiectul initiat miercuri 23 mai a.c. , subliniaza ca a inteles urgenta propunerii de modificare a legii si impactul favorabil pe care aceste majorari le vor avea asupra angajatilor.  – propunere majorare 20% – sursa: AGERPRES
Curiosi din fire si empatizand cu angajatii Bibliotecii Nationale, am vrut sa vedem nivelul salarial al acestora si am constatat ca au salarii mult mai mari decat angajatii din subordonatele MTS, spre exemplu:

  • referent de specialitate I gradatia 5 = 5.677 lei,
  • referent I A studii medii = 4.300 lei
  • consilier juridic = 5.405 lei
  • economist = 5.677 lei
  • portar, ingrijitor = 3.049 lei
  • muncitor calificat treapta I gradatia 5 = 4.607 lei

In sport si tineret e simplu: toate aceste funcții se bucură de salariul unic de 2.175 lei adică 1.250 – 1.300 lei net, iar in federațiile sportive naționale chiar mai puțin: 1.100 de lei net.

Spiritul in care a fost gandita Legea salarizarii bantuie haotic, ocolind sistematic angajatii din sport si tineret. Desi nu exista salarii mai mici in intreg sistemul bugetar, nu suntem considerati urgente, in timp ce alte categorii de personal sunt sprijinite sa obtina majorari.

Fostul Secretar de stat, Gabriela Podasca cunostea perfect situatia noastra, dar a preferat sa treaca sub  tacere, odata cu obtinerea functiei de parlamentar, toata problematica salariatilor din Cluburile Sportive Municipale, Directiile Judetene pentru Sport si Tineret, Complexurile Sportive Nationale, Casele de Cultură ale Studentilor si Federatiile Sportive Nationale.

Oare cât vom mai putea suporta ?  Se zice ca “foamea va scoate lupul din padure in cele din urma”…

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Fostii si actualii conducatori ai MTS, ignora vadit discriminarile la care suntem supusi !

Un răspuns

  1. Oare se va face vreodata ceva in tara asta??? Cand ca fi oare apreciata si respectata munca antrenorilor???mai bine sa plecam cu totii sa nu mai existe sport …incet incet suntem fortati sa o facem