„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Efectele OUG nr.114/2018

În condițiile constrângerilor introduse de prevederile OUG nr.114/2018, în Sport și Tineret totul a inghețat! Sporurile, rentele viagere și indemnizatiile sunt plafonate la nivelul cuantumului acordat în 2017 și, în continuare, angajații din Sport și Tineret primesc cele mai mici salarii și rămân cu cele mai mari inechități dintre bugetari.

Recent a fost publicat pe rețele de socializare un fluturaș de salariu al unei infirmiere debutante care încasa un venit net de 3.500 de lei (decembrie 2018). În fața unui  director de club sportiv municipal, infirmiera respectivă câștigă în cursa salarizării cu aproximativ 1.000 de lei  mai mult. Acest fapt complet inechitabil este cauzat de neplata orelor suplimentare, a muncii din zilele de sâmbătă/duminică și de neacordarea sporurilor în domeniul nostru de activitate. Singurul spor, cel pe care îl primeau antrenorii care aveau sportivi la lot, a fost tăiat.

Pentru cei care muncesc să asigure condiții optime de pregătire, antrenament, cazare și masă, pentru ca sportivii să se pregăteasca și să poată obține rezultate, nu s-au găsit soluții care să înlăture discriminările, 70 % dintre ei au, de la 1 ianuarie, un salariu net de aproximativ 1.650 de lei.

Garanția oferită de Ministerul Muncii și de Ministerul Tineretului și Sportului, aceea că de la 1 ianuarie 2019 va fi acordat sporul pentru condiții de muncă și se vor căuta soluții pentru plata orelor suplimentare, nu s-a materializat până în acest moment, deși toți angajații din Sport și Tineret au așteptat cu încredere, sperând ca, după toți anii în care au fost nedreptățiți, să se facă dreptate.

*Devenim prioritate prin atitudine!

Echipa SNST

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener PRAKTIKER ROMANIA

Sindicatul Național Sport și Tineret: Efectele OUG nr.114/2018