„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

E dreptul nostru sa ne cerem drepturile !

Actiuni in instanta
pentru salarizarea la nivel maxim

Sindicatul National Sport si Tineret, in baza dreptului conferit de lege de a reprezenta in fata angajatorilor si a instantelor de judecata interesele salariale ale membrilor sai (pe bază de imputernicire speciala), continua procedurile prealabile pentru recuperarea sumelor aferente salarizarii maxime in plata.

Punerea in aplicare a Deciziei CCR nr. 794/2016, general obligatorie, nu comporta nicio discutie si cu atat mai putin invocarea vreunui impediment sau pretext pentru egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat in plata, iar pentru aceasta SNST solicita in instanta recalcularea drepturilor salariale ale membrilor de sindicat, pentru ca acestia sa beneficieze de nivelul maxim de salarizare acordat prin raportare la conditiile identice de incadrare, existente in cadrul categoriei profesionale, respectiv familiei ocupationale.

In cuprinsul punctului 32 CCR stabileste ca personalul care beneficiaza de aceleasi conditii trebuie sa fie salarizat la nivelul maxim al salariului de baza/indemnizatiei de incadrare din cadrul aceleiasi categorii profesionale si familii ocupaţionale, indiferent de institutie sau autoritate publica-” In consecinta, ca efect al neconstitutionalitatii art.31 alin.(12) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.57/2015 (introdus prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.43/2016), „nivelul maxim al salariului de baza/indemnizatei de incadrare”, la care se face egalizarea prevazuta de art.31 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.57/2015 (introdus prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.20/2016), trebuie sa includa si drepturile stabilite sau recunoscute prin hotarari judecatoresti. Așadar, personalul care beneficiaza de aceleasi conditii trebuie sa fie salarizat la nivelul maxim al salariului de baza/indemnizatiei de incadrare din cadrul aceleiasi categorii profesionale si familii ocupationale, indiferent de institutie sau autoritate publica”. ( Decizie_794_2016 )

Prin urmare decizia Curtii permite solicitarea salarizarii la nivelul maxim in plata pentru cei ce isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

Membrii care inca nu au transmis dosarele sunt asteptati sa o faca. Relatii prin liderul grupei sau la sindicat ( snst.contact@yahoo.com , telefon/whatsapp: 0784.116.973 ).

Echipa juridic SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

SNST este partener  Praktiker România

Sindicatul Național Sport și Tineret: E dreptul nostru sa ne cerem drepturile !

Share on facebook
Distribuie