„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Drepturile noastre, incotro?

Raspunsul Ministerului Tineretului si Sportului la cererea noastra de solutionare a divergentelor aparute in negocierea contractului colectiv la nivelul grupului de unitati MTS a sosit (cu intarziere). Termenul prevazut de lege era de doua zile lucratoare, ei au scris ca raspund la adresa noastra din 27 august, desi noi am postat in articolul precedent numarul de inregistrare din 24 august (articol snst). Stiam, chiar din interiorul echipei de conducere, ca nu se vor incadra in termen si, de aceea, am postat preventiv foto cu numarul de intrare MTS.

Mergem mai departe si facem urmatorul pas: sesizarea Ministerului Muncii cu privire la conflictul colectiv de munca si cererea catre acesta, in vederea concilierii. In aceeasi adresa, printr-un e-mail comun, notificam si Ministerului Tineretului si Sportului:

In conformitate cu prevederile art. 161-163 din Legea nr. 62/2011, luand in considerare aspectele transmise de Ministerul Tineretului si Sportului prin adresa nr. 10.345/28.08.2018 (atasam documentul) cu referire la divergentele negocierii Contractului colectiv de munca la nivelul grupului de unitati Ministerul Tineretului si Sportului, va informam ca sunt intrunite conditiile pentru declansarea conflictului colectiv de munca.

Avand in vedere aspectele susmentionate, in conformitate cu art. 165 lit. b) din Legea nr. 62/2011, notificam partile implicate in negocierea colectiva la nivelul grupului de unitati MTS precum si toate unitatile din grupul de unitati cu privire la declansarea conflictului colectiv de munca si totodata solicitam Ministerului Muncii si Justitiei Sociale concilierea conflictului considerat declansat la momentul inregistrarii prezentei notificari/sesizari.

Ministerul Muncii confirma inregistrarea adresei noastre, documentul parcurge traseul intern, ajunge la directiile de specialitate si primim raspunsuri:

Confirmam primirea.

Adresa a fost inregistrata cu nr. 3279/LOV/ 30.08.2018.

Cu deosebită consideraţie,   Cabinet ministru.

Referitor la sesizarea dumneavoastra nr.968/PUBLISIND/29.08.2018, privind declanșarea Conflictului colectiv de munca la nivelul Grupului de Unități din Ministerul Tinretului si Sportului , vă comunicam următoarele:

În conformitate cu prevederile art. 168, alin.(2) din Legea nr.62/2011, Legea dialogului social, republicată cu modificarile și completarile ulterioare, sesizarea dumneavoastră a fost înregistrată la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Direcția Dialog Social cu Nr.574/DDS/31.08.2018.

În acest sens, vă anunțam că luni, 03.09.2018,  vă vom comunica echipa desemnată  pentru participarea la concilierea conflictului colectiv de muncă, data și locul  concilierii.

Asadar, urmeaza concilierea la Ministerul Muncii, pentru a solutiona problemele din negocierea CCM. Una dintre divergente este aceea prin care noi am cerut ca:  ,,In termen de 30 de zile de la constituirea comisiei prevazute la alin (2), Ministerul Tineretului si Sportului emite actele administrative necesare corectarii inechitatilor salariale constatate, urmarind diferentierea salariala in functie de transele de vechime in munca”
MTS nu a fost de acord, iar in motivare se arata: “Corectarea inechitatilor salariale constatate pentru salariatii unitatilor subordonate, nu se pot face (?) prin ordin de ministru. Conform prevederilor art. 3 alin. (1) si alin. (4), gestionarea sistemului de salarizare a personalului din institutiile publice se asigura de fiecare ordonator de credite. Ordonatorii de credite au obligatia sa stabileasca salariile de baza/soldele de functie/salariile de functie/soldele de grad/salariile gradului profesional detinut, gradatiile, soldele de comanda/salariile de comanda, indemnizatiile de incadrare/indemnizatiile lunare, sporurile, alte drepturi salariale in bani si in natura prevazute de lege, sa asigure promovarea personalului in functii, grade si trepte profesionale si avansarea in gradatii, in conditiile legii, astfel incat sa se incadreze in sumele aprobate cu aceasta destinatie in bugetul propriu.

Urmam procedura, parcurgem pasii prevazuti de lege si solicitam solutionarea pentru fiecare dintre problemele noastre. Chiar daca este deranjata de insistenta cu care revenim de fiecare data, conducerea Ministerului Tineretului si Sportului va trebui renunte la tertipuri, sa se aplece asupra situatiilor sesizate si sa ofere corectitudine in raporturile de munca ale salariatilor din Sport si Tineret: plata egala pentru munca egala !

Echipa SNST

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Drepturile noastre, incotro?