„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Drept la replică

În cursul zilei de luni, 10 decembrie am avut o întrevedere cu directorul CS Olimpia București, la sediul clubului din Șos.Iancului nr.128A, Sector 2, București.  Așa cum se prezintă pe propria pagina de internet, Clubul Sportiv Olimpia București este una dintre instituțiile reprezentative ale sportului românesc, la nivel de performanță și educație.     site oficial CS Olimpa București

Discuțiile s-au purtat în zona drepturilor salariale ale membrilor noștri și a eforturilor făcute de conducere pentru a asigura buna desfășurare a activităților, în condițiile creșterii performanței sportive în același timp cu respectarea prevederilor legale, din punct de vedere al salarizării. Așa cum arătam într-un articol anterior (vezi articol), luna trecută, am fost anunțați că la CS Olimpia au întârziat salariile. Am cerut sprijinul ministrului și s-a reușit plata salariilor cu o întârziere de o săptămână.

În prima ședință cu actuala conducere a Ministerului Tineretului și Sportului, SNST a solicitat clarificarea acestei întârzieri. Zvonurile spuneau că este de vină MTS-ul, CS Olimpia, Min.Finanțelor, directorul sau serviciul economic. Nu se poate ca un astfel de caz, atat de grav, să treacă neobservat, ca și cum nimic nu s-a întâmplat, mai ales că nu este prima dată când drepturile nu sunt plătite la timp.  Salariile sunt foarte mici, iar întârzierea acestora pentru 100 de salariați poate înseamnă blocaje și probleme pentru multe familii. În prezența ministrului, serviciul de resort din minister a declarat că este vina conducerii CS Olimpia, care a greșit cererea / estimarea / necesarul de buget înaintat către MTS, care nu are nici o vină. La întâlnirea de la CS Olimpia, conducerea ne-a demonstrat cu documente că au avut o comunicare continuă cu ministerul, că au arătat necesarul exact, iar este cel care  s-a încurcat în cifre este ministerul.

Este de notorietate faptul că, în mod frecvent, ministrul nu află situația exactă, nu știe cum stau lucrurile în teritoriu. Cei din jurul său nu îi prezintă corect problemele, iar altcineva nu îndraznește să o facă. Dar să i se răspundă ministrului că lucrurile stau altfel, să fie mințit direct și fără ezitare, așa ceva nu s-a mai întâmplat până acum, nici unul dintre miniștrii nu a fost pus într-o asemena postură. Ne imaginăm cum s-au distrat în spatele său toți cei care cunoșteau situația, stabilind între ei pactul de protecție reciprocă.

SNST solicită public ministrului tineretului și sportului să se sesizeze cu privire la acest grav incident, să ia măsurile care se impun și să anunțe decizia. Nu se poate să își înceapă mandatul cu o minciună, să fie tratat cu lipsă de respect, în timp ce salariaților nu li se plătesc la timp drepturile.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret

Afiliat Publisind

Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener  Praktiker România

Sindicatul Național Sport și Tineret: Drept la replică