„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Divergente pe banda

Sindicatul National Sport si Tineret a transmis catre Ministerul Tineretului si Sportului, prin adresa nr. 1336/04.07.2018, o notificare  cu referire la: tinerea de evidente privind orele de munca prestate efectiv de catre fiecare salariat si inregistrarea acestor evidente. MTS a trimis raspuns prin posta – documentul in foto de mai jos.

Solicitarea este ca, MTS-ul sa intreprinda toate masurile necesare respectarii dispozitiilor Codului muncii, asa cum a fost modificat si completat prin Legea nr. 88/2018, referitoare la evidenta orelor de munca prestate zilnic de catre toti salariatii incadrati si care isi desfasoara activitate in cadrul tuturor unitatilor descentralizate aflate in coordonarea si subordonarea Ministerului Tineretului si Sportului.

Asa cum s-a invederat in nenumarate randuri, inclusiv in cadrul Adunarii Generale a Sindicatului National Sport si Tineret, la care a participat si Doamna Ministru Ioana Bran, la nivelul unitatilor descentralizate ale Ministerului nu se realizeaza si nu se inregistreaza o evidentiere reala si efectiva a timpului efectiv in care salariatii desfasoara activitate, respectiv a orelor suplimentare, a orelor de munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal si a orelor de munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala.

Procedand in acest mod, s-a ajuns la situatii umilitoare si insuportabile de catre salariatii care desfasoara activitate cu mult peste durata normala a timpului de lucru, fara a le fi compensate orele suplimentare cu timp liber platit sau, dupa caz, in lipsa acestei compensari, fara a le fi achitate aceste perioade de munca suplimentara, in timpul repausului saptamanal sau in timpul sarbatorilor legale.

Pasivitatea (in unele cazuri, directivele directe sau indirecte) organelor de conducere de la nivelul Ministerului a (au) condus la neevidentierea activitatii reale, a timpului efectiv de lucru in care salariatii aflati in coordonarea si subordonarea indirecta a Ministerului isi desfasoara activitatea, fapt care, in mod implicit, a condus la prejudicierea drepturilor si intereselor acestora.

Faptul ca Ministerul nu a dispus nicio masura pentru ca la nivelul unitatilor descentralizate sa se realizeze o evidenta efectiva a timpului real de munca prestat de catre salariati reprezinta, in fapt, o complicitate si o instigare premeditata la aceasta ilegalitate continua.

MTS refuza pontarea reala desi si-au asumat ca pontajele din subordonatele sale dar si din aparatul central nu respecta realitatea si sunt constienți ca in 2019 nu se vor putea plati ore suplimentare si ore prestate sambata, dumiminica si in sarbatorile legale. Asa cum am aratat si in adresa trimisa, ne vom adresa inspectoratelor teritoriale de munca pentru realizarea controlului tematic la unitatile descentralizate, precum si instantelor de judecata pentru recunoasterea si achitarea drepturilor cuvenite fiecarui salariat. Aceasta este una dintre divergentele negocierii CCM-ului peste care nu putem trece.

Echipa SNST

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Divergente pe banda