„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

MTS vrea sa rezolve sau doar mimeaza ?

In contextul protestelor declansate si a inechitatilor sesizate de Sindicatul National Sport si Tineret, MTS anunta in data de 2 august, printr-un comunicat pe pagina sa de internet ca: “Ministrul Tineretului si Sportului, Ioana Bran, a solicitat auditul Curtii de Conturi a României, cu privire la aplicarea Legii salarizarii personalului in minister si in directiile subordonate din teritoriu.”

Intelegem ca ministerul solicita audit de la Curtea de Conturi, desi are un Birou de Audit Public Intern (pe care il plateste cu sume generoase la salarii) si ne intrebam: auditorii din MTS au facut, la sesizarile sindicatului, vreo verificare din 2016 si pana acum ? Si, daca vine Curtea de Conturi si spune ca aplicarea este eronata si e de vină MTS, ce vor face ? Vor chema control de la Guvern ? Adică auditul de la MTS este inapt ? Nu a constatat ca nu exista o macheta a salariilor din subordonate?

Ultima data cand a avut loc o sedinta de sindicat la o institutie din teritoriu, un reprezentant al Curtii de Conturi ne-a spus: “Domnilor, faceti ceva cu salariile astea !”

Tinand cont de scopul, autoritatea si responsabilitatea activitatii de audit intern, solicitam public  Ministerului Tineretului si Sportului sa prezinte rapoartele facute de Biroul de Audit Public Intern, concluziile si constatarile cu privire la aplicarea Legii salarizarii personalului din minister si din unitatile subordonate, urmare a sesizarilor trimise de SNST cu privire la salariile din Sport si Tineret. De asemenea, avand in vedere comunicatul MTS si importanta verificarii situatiei salariilor (cele mai mici din sistemul bugetar), cerem ministrului tineretului si sportului ca, in cel mai scurt timp sa faca publica solicitarea catre Curtea de Conturi, data la care a fost transmisa, scopul declarat, obiectivele, termenul propus si recomandarile solicitate.

Avem dreptul sa stim si noi justificarea pentru salarii diferite la functii similare, avem dreptul sa stim si noi unde se ascunde gradatia de vechime in salariul minim brut, din moment ce acesta este salariul aferent gradatiei zero! Poate o gaseste Curtea de Conturi, noi am cautat peste tot si nu e…De asemenea, ar trebui sa ni se arate si documentele inaintate de MTS catre celelalte institutii, prin care au cerut solutii pentru inlaturarea inechitatilor, precum si raspunsul acestora. Nu de alta, dar nu mai credem o iota din ce ni se spune…

Echipa SNST

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: MTS vrea sa rezolve sau doar mimeaza ?