„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Consiliul Național al Blocului Național Sindical

BNS - PUBLISIND - SNST

Astăzi, 28 noiembrie 2023, în aula Bibliotecii Naționale a României, a avut loc întrunirea Consiliului Național al Blocului Național Sindical – BNS.

Raportul de activitate a reprezentat o succintă trecere în revistă a activităţii desfăşurate de confederație în perioada mai – noiembrie 2023. Activitatea a fost jalonată de: prioritățile stabilite de către Consiliul Național, care a avut loc în luna mai 2023, agenda publică stabilită de instituţiile cu competențe în domeniu şi alte evenimente şi documente, care au fost generate şi au suscitat interes, având tangenţă cu domeniile de competenţă şi de interes ale BNS.

În cele 6 luni vizate de prezentul raport activitatea confederaţiei s-a axat pe 3 domenii majore:

  1. Dialog social,
  2. Consolidarea instituțională a organizaţiei,
  3. Sprijin pentru organizaţiile membre ce au solicitat suport pentru negocieri colective, gestionări de conflicte sau rezolvarea unor probleme ce ţin de funcţionarea unor companii / instituții.

Dezbaterile de astăzi au atins și următoarele subiecte: modificările legislative, înițiativele și implicarea confederației în procesul de adoptare a legislației muncii, dialogului social și drepturilor celor care muncesc; realizarea unor evaluări și analize în domeniul economic și social; activitățile desfășurate de departamentul de organizare BNS; rezultatele și obiectivele departamentului comunicare al confederației; implicarea și demersurile departamentului relații internaționale.

În cadrul ședinței Consiliului Național BNS de astăzi s-au definit obiectivele și prioritățile organizației pentru anul viitor, unele care nu vor fi ușor de îndeplinit.

Sindicatul Național Sport și Tineret – SNST este afiliat la PUBLISIND, federație sindicală membră a Blocului Național Sindical – BNS

Sindicatul Național Sport și Tineret: Consiliul Național al Blocului Național Sindical

Un răspuns

  1. Este interesant de observat că în activitățile Blocului Național Sindical din România se pune accentul pe dialog, pe consolidarea instituțională și pe sprijinul acordat filialelor.