„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Consiliul Federației PUBLISIND

sindicat / federație / confederație

Sâmbătă, 16 septembrie 2023, a avut loc Consiliul Federației PUBLISIND. Printre subiectele aflate pe ordinea de zi: Legea 367 / 2022, reprezentativitate la nivel de domenii de activitate și grupuri de unități, negocieri colective, conflicte de muncă, creșterea capacității de dialog social și negociere (proiecte în derulare), proiecte legislative cu impact socio-economic și propuneri de acțiuni sindicale comune.

Federatia PUBLISIND este o structură sindicală federativă, reprezentativă la nivelul Administrației publice, afiliată la Blocul Național Sindical. Organizată pe regiuni și domenii de activitate, PUBLISIND  are o strategie armonizată cu dinamica legislativă aplicabilă în domeniul sindical și urmărește coagularea /extinderea mișcării sindicale în special din sectorul public (în prezent sunt 59 de sindicate afiliate).

Subiectul principal al întrunirii a fost legea privind măsurile fiscal-bugetare ( este foarte probabil să fie dată pe angajarea răspunderii în scurt timp. În această eventualitate, PUBLISIND a solicitat atât de la participanții la Consiliul federal cât și de la restul sindicatelor membre liste de probleme pe care acest act normativ (in forma în care se va da) le generează în fiecare domeniu (sunt cunoscute în mare parte măsurile care urmează, având în vedere proiectele care au circulat – se taie posturi vacante / se comasează/desființează instituții / se elimină șefi birou / crește numărul de posturi pentru serviciu și directie / se taie vouchere un an / se limiteaza indemnizația de hrană / se proroga plata sentințe, etc. Având în vedere aceste măsuri precum și efectele pentru fiecare domeniu, sunt așteptate răspunsuri de la toti afiliații privind propunerile de acțiuni sindicale și forțele care pot fi implicate în proteste locale și/sau la București, și dacă există alte modalități de reacție avute în vedere cum ar fi greva, blocare de activități, refuzul muncii suplimentare și alt fel de proteste. Consiliul Federal PUBLISIND a aprobat în unanimitate calendarul și planul de acțiuni ca răspuns față de Legea privind unele măsuri financiar-fiscale, lege care urmează să fie asumată în Parlament.

SNST este afiliat PUBLISIND, membru BNS și reprezintă salariați din Sport, Tineret, Cultură, Educație și Administrație Publică.

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Consiliul Federației PUBLISIND

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *