„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Bolid de lux la MTS!

Șefii MTS nu au limite, se comportă ca și cum ar fi pe propria moșie

Continuăm să arătăm cine sunt cu adevărat șefii aflați la conducerea MTS, ce fac cu banii publici în timp ce ne spun că este criză și că sunt necesare înghețări salariale, reduceri de cheluieli, tăieri de posturi, economii la toate capitolele și anularea mai multor programe de pregătire pentru sportivi și tineri.

Șeful de cabinet al ministrului tineretului și sportului, Lukács László, pentru serviciile prestate a cerut pe lângă alte beneficii și o mașină de lux. La scurt timp după instalarea pe post a primit un bolid de ultimă generație, un autoturism de teren cu 190 de cai putere și dotări de top, un suv 4 x 4, gama premium – sport diesel, cutie de viteze automată, 2,2 biturbo, marca Land Rover, model Range Rover Evoque SD4.

Dovadă a faptului că personajele aflate acum la conducerea MTS se comportă ca și cum ar fi pe propria moșie este chiar postarea de pe facebook în care, șeful de cabinet al ministrului Novak, s-a postat cu mașina într-un frumos peisaj de vacanță pentru a arăta tuturor ce mașină conduce și cât de bine îi merge în noua funcție de la Sport și Tineret. Foto Lukács László /Facebook

Le reamintim vătafilor din minister că nu sunt patroni la SRL-ul din colțul străzii. Celor care au tăiat bugetele destinate sportivilor și copiilor spunând că nu sunt bani, pentru ca apoi să devalizeze bugetul, le atragem atenția că nu pot cheltui după bunul lor plac fără să suporte consecințele. La stat există normative de cheltuieli pentru autoritățile administrației publice și instituțiile publice, vezi O.G. nr.80/2001, prin care sunt stabilite sumele maxime de cheltuieli și sunt precizate funcțiile care pot fi dotate cu autoturisme. Problema este că răspunderea nu o poartă numai cei care au primit ilegal mașini, și sunt aduși vremelnic prin minister. La fel de vinovați sunt toți cei care, încălcând legea, au întocmit în fals documentele, fundamentările foile de parcurs și procesele verbale prin care le-au dat mașinile în folosință permanentă, le utilizează și în interes personal.

Având în vedere cele menționate mai sus, solicităm public Corpului de control al Prim-Ministrului, în îndeplinirea atribuțiilor sale, să demareze un control administrativ cu privire la faptul că șeful de cabinet al ministrului tineretului și sportului, Lukács László folosește ilegal mașina din parcul auto al MTS, autoturismul marca Land Rover, model Range Rover Evoque, număr de înamtriculare B 091784, fără ca acest lucru să îi fie permis pentru funcția pe care o deține.

”Continuarea transparentizării proceselor și procedurilor administrative prin promovarea de date și informații deschise, disponibile public. Publicarea online și accesul cetățenilor la toate cheltuielile publice, contractele de achiziții publice și la toate informațiile relevante privind instituțiile statului, de la Guvern până la primării.” Extras din Obiectivele CCPM în concordanță cu Programul de Guvernare

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Bolid de lux la MTS!

2 răspunsuri

  1. Cine poate oase roade…… dar mai ales carne fără os.
    Prosti se oftica…… dar ii votează de peste 30 ani tot pe ei.
    Așa că ciocul mic.

  2. Are balta pește pentru “răpitorii” politici !. Ce-l recomandă pe “musiul” udmrist în afară de suportul etnico-politic ?. Sau o fi fost vreo valoare sportivă și noi ignoranți, nu știm ?. Oricine ar fi, cam scumpuț “musiul” date fiind vremurile și sărăcia în care se zbate sportul romanesc !.