„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Apel la institutiile statului

UPDATE 2.0:

MTS -ul nu mai poate amana interventia solicitata, fiind presat din toate partile sa rezolve situatiile existente in domeniu. Secretariatul General al Guvernului ne transmite ca a cerut din nou solutii la problemele semalate  de sindicat. In adresa nr.1801 / 07.06.2018 Ministerul Tineretului si Sportului este rugat, ca in urma analizei, sa stabileasca masurile care se impun cu privire la solutionarea problemelor existente in sportul romanesc, in general, si la salarizarea personalului din sport si tineret, in particular:

Nota: saptamana viitoare va fi convocata comisia comuna MTS/SNST la Ministerul Muncii.

…………………………………………………………………………………………………………………..

UPDATE:

Sesizat de tot mai multe institutii la care sindicatul a facut apel, ministerul se apara prin adresa trimisa astazi, 18 iunie 2018. Sinteza cuprinde aproape toate adresele noastre si arata ca MTS-ul a raspuns sindicatului aratand toata deschiderea spre dialog:

In concluzie, la toate sesizarile privind inechitatile din salarizare MTS-ul a raspuns.

Punct!

Nu conteaza ca nu au gasit solutii si ca nu s-a rezolvat nimic – important este ca s-a raspuns!?

Nu conteaza ca, in continuare:

 • nu este incadrat si salarizat conform legii personalul medico-sanitar,
 • nu se acorda sporuri pentru conditii de munca,
 • nu au fost distribuite nici la aceasta data, peste tot, voucherele de vacanta, iar impozitarea acestora se face diferit,
 • nu conteaza vechimea in munca, studiile, performanta sau raspunderea,
 • nu este reglementata munca suplimentara,
 • nu se acorda sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lot,
 • nu s-a facut egalizarea salariilor la nivel maxim,
 • nu s-au gasit solutii nici pentru inechitatile semnalate de casele de cultura,
 • nu se vrea imbunatatirea situatiei angajatilor din federatiile sportive nationale,
 • nu a fost convocata nici o comisie de dialog social,
 • nu s-a infiintat comisia tehnica minister/sindicat.

………………………………………………………………………………………………………………….

Inert la toate cererile si propunerile, MTS-ul amana la nesfarsit formarea unei comisii comune minister / sindicat care sa identifice solutii la blocajul in care ne aflam. Desi salariatii din unitatile subordonate, federatiile sportive si aparatul central se confrunta cu probleme de incadrare pe functii, neacordare de sporuri si diminuari ale veniturilor ministerul nu stie, nu poate sau nu vrea sa rezolve situatiile injuste din salarizarea personalului.

SNST a mers mai departe si a trimis memorii catre Guvern, Administratia Prezidentiala, Parlament si comisiile din CAMERA DEPUTATILOR si SENAT, prin care a  sesizat situatia grava cu care se confrunta angajatii din Sport si Tineret si a inaintat propuneri de modificari ale Legii salarizarii in sensul corectarii problemelor  din domeniul nostru de activitate.

Scrisoarea deschisa trimisa Guvernului  de catre Sindicatul National Sport si Tineret prin care am sesizat inca odata situatia cu care ne confruntam a fost primita, au confirmat, iar acum asteptam solutii.

Am primit unele promisiuni din partea parlamentarilor, iar Comisia pentru invatamant, stiinta si sport din Camera deputatilor a aratat interes pentru memoriul trimis de SNST:

Membrii Comisiei pentru invatamant, cultura, tineret si sport :       STRUCTURA COMISIEI
Ajunsi in Parlament in urma votului electoratului si pe baza promisiunilor ca vor actiona in interesul celor care i-au trimis acolo, deputatii si senatorii uita uneori sarcina primita si proiectele legislative pe care s-au angajat sa le sustina in interesul oamenilor si al unor categorii sociale carora le-au promis sustinere.

Fara a ne implica politic vom publica toate raspunsurile primite si ajutorul acordat de parlamentari in lupta noastra de a schimba in bine soarta salariilor din Sport si Tineret. Astfel, toti cei care muncesc in activitatea sportiva, lucratorii de tineret si cei din cultura, vor sti cine a actionat sau cine a ramas indiferent la cererile noastre.

Acum este momentul ca politicienii care vin la competitiile sportive, participa la actiunile de tineret si intra la spectacolele organizate de casele de cultura, trebuie sa se implice, avem nevoie si de aceea le-am cerut sprijinul.

Echipa SNST

SEMNEAZA PETITIA !

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Apel la institutiile statului