„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

“Administratorul e si paznic si femeie de serviciu si instalator”

Reportajul PROTV realizat in cateva tabere de copii sintetizeaza problemele din unitatile subordonate Ministerului Tineretului si Sportului:

  • “administratorul e si administrator si paznic si femeie de serviciu si instalator”,
  • unitatile care au fost trecute la Administratia publica locala sunt abandonate si “nu au bani nici pentru a asigura paza”. Acesta va fi oare rezultatul descentralizarii?!  Sunt multe alte cazuri de baze trecute din subordinea MTS la primarii, care zac in paragina si nimeni nu raspunde, desi Hotararile de Guvern contineau prevederi prin care aceste baze reintrau in posesia ministerului in cazul in care nu se faceau investitiile necesare functionarii.

sursa: Stirile PROTV

Ceea ce nu s-a aratat in materialul de la Stirile PROTV:

  • din cauza lipsei de personal, angajatii MTS au acumulat sute de mii de ore suplimentare neplatite si necompensate cu timp liber corespunzator,
  • sunt tabere unde cu 4 salariati se asigura cazarea pentru 90 de locuri,
  • salariatii MTS din tabere sunt platiti cu 1.300 de lei net. NU primesc sporuri, NU li se recunoaste vechimea, NU le sunt platite orele suplimentare, zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale. NU primesc concedii sau recuperari pentru ca nu are cine sa ii inlocuiasca.

Solicitam Ministerului Tineretului si Sportului sa rezolve aceste situatii injuste si ilegale !  Munca neplatita este sclavie, iar aceasta a fost abolita !

Pentru a compensa lipsa de personal din aceste tabere una dintre solutii ar putea fi ca prin protocoalele incheiate, unitatile de invatamant, Cluburile Sportive Scolare, DGASPC – urile sau alte entitati care beneficiaza de taberele MTS, sa detaseze si personalul necesar (bucatar, ingrijitor, paznic, muncitor, etc.) pe perioada cazarii. Oricum, la ei salariile sunt de doua, trei ori mai mari si nu se confrunta cu inechitatile din salarizarea noastra. Nu este cazul ca MTS-ul sa continue acest mecenat acordand facilitati altor entitati din Ministerul Educatiei sau din Administratia publica locala si nici sa faca acte de caritate  fata de alte ministere mult mai bogate si care isi respecta salariatii, in timp ce incalca legea si isi bate de joc de proprii angajati.

Echipa SNST

 

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: “Administratorul e si paznic si femeie de serviciu si instalator”