„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Ministerul care lucrează împotriva angajaților

Șefii din MTS au plecat în concediu înainte să distribuie voucherele de vacanță pentru salariați !?

Degringoladă totală în subordonatele Ministerului Tineretului și Sportului și în ceea ce privește distribuirea mult așteptatelor vouchere de vacanță. Suntem la jumatatea lunii iunie și majoritatea salariaților nu au primit și nu știu când le vor primi.

SNST a solicitat încă din luna ianuarie informații cu referire la acest subiect (http://snst.ro/2018/01/22/vouchere-de-vacanta-pentru-mts/) și a primit răspunsul ministerului (http://snst.ro/2018/01/22/vouchere-de-vacanta-pentru-mts/).

În celelalte ministere, prin contractele colective de muncă, respectiv prin regulamente interne, au fost stabilite în condițiile legii, reguli privind modul de acordare a primei de vacanţă, sub forma voucherelor de vacanţă, cu consultarea sindicatelor.  Înțelegând că avem o problemă și că MTS-ul întârzie încă din luna aprilie SNST a elaborat și propus ministerului un Regulament de acordare a voucherelor de vacanță pentru salariații din Sport și Tineret:  http://snst.ro/2018/04/27/regulament-intern-privind-modul-de-acordare-a-voucherelor-de-vacanta/regulament-de-acordare-a-voucherelor-de-vacanta_page_2-2/#main . Ministerul nu a mai răspuns și nu a reușit să elaboreze până astăzi 14 iunie un regulament intern.

Mai mult decât atât: în condițiile în care foarte mulți colegi și-au consumat deja partial sau integral zilele de concediu,  în mod abuziv au fost distribuite formulare / cereri prin care angajații sunt obligați să solicite vocherele de vacanță și să semneze că, în cazul în care nu utilizează integral  valoarea acordată, vor returna diferențele de bani !

Menționăm că în condiţiile prevăzute de OUG 8 / 2009 şi HG 215 / 2009 ( art.3, alin.1: „Angajatorii, după caz, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau reprezentanţii beneficiarilor, vor stabili, prin contractele colective de muncă, respectiv prin regulamente interne, reguli privind modul de acordare a primei de vacanţă, sub forma voucherelor de vacanţă, care să prevadă:

  1. numărul beneficiarilor din unitate care pot primi vouchere de vacanţă şi nivelul sumelor care se acordă beneficiarilor sub forma voucherelor de vacanţă, în limita sumelor prevăzute în bugetele de venituri și cheltuieli ale angajatorilor alocate cu această destinație;
  2. categoriile de beneficiari care primesc vouchere de vacanţă;
  3. forma suportului pe care sunt emise voucherele de vacanţă, respectiv suport electronic şi/sau hârtie”).

Sindicatul Național Sport și Tineret a supus MTS spre analiză și aprobare un Regulament de acordare a voucherelor de vacanță pentru angajații din Sport și Tineret.

Având în vedere situația creată de întârzierea privind voucherele de vacanță, solicităm public ministrului tineretului și sportului să intervină de urgență, să ceară identificarea compartimentului și a persoanelor care se fac responsabile și să emită ordinul pentru distribuirea voucherelor !

Sindicatul Național Sport și Tineret

Sindicatul Național Sport și Tineret: Ministerul care lucrează împotriva angajaților