„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

ANS propune majorare de 20% deși revendicarea SNST este de 25%

MFTES se mai gândește încă două zile

Astăzi, 10 aprilie 2024, la sediul Agenției Naționale pentru Sport, a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social, întâlnire pe care sindicatul a solicitat-o încă de la declanșarea acțiunilor de protest. Constrânși de Protestul sindicaliștilor, care cer majorarea cu 25% a salariilor arâtând că nu mai pot trăi cu salariile actuale, conducătorii agenției au venit cu o propunerea de majorare de numai 20%.

Extras / Proiect Ordonață de urgență:

Articolul I

(1) Prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului din sport se majorează în anul 2024 cu 20%, începând cu data de 01.06.2024.

(2)Salariile de bază ale personalului din sport se stabilesc conform anexei la prezenta ordonanță de urgență.

Articolul II

(1) Începând cu salariile aferente lunii iunie 2024, prin derogare de la dispozițiile art. 12 alin. (2) din Legea – cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, salariile de bază pentru personalul din sport, și care își desfășoară activitatea în domeniul sportului se majorează 20% începând cu salariile aferente lunii iunie 2024 față de nivelul salariilor de bază aflate în plată în luna februarie 2024.

(2)Începând cu salariile aferente lunii iunie 2024, prin derogare de la dispozițiile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, salariile de bază ale personalului din instituțiile și unitățile care funcționează în subordinea sau în coordonarea Agenției Naționale pentru Sport, se majorează cu 20% față de nivelul salariilor de bază din luna februarie 2024.

Document – Proiect de ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din domeniul sportului și de modificare și completare a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 492 din 28 iunie 2017, cu modificările și completările ulterioare.

OUG - SALARIZARE - 2024

Proiect – NOTĂ DE FUNDAMENTARE pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din domeniul sportului și de modificare și completare a Legii – cadru nr. 153/201 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.

nota de fundamentare

Urmează ca pe baza consultării membrilor, sindicatul să transmită un punct de vedere cu privire la oferta lansată de ANS. Stabilim împreună dacă acceptăm acest procent de 20% (la care nu știm cum au ajuns) sau continuăm să ne cerem drepturile până vor obține ceea ce am cerut. Așteptăm propunerile membrilor prin e-mail: office@snst.ro sau prin WhatsApp: 0784.116.973.

Protestul SNST va continua până ce Proiectul va fi adoptat de Guvern și va deveni act normativ (Ordonanță de urgență).

*La această întâlnire, conducerea ANS nu a prezentat un punct de vedere sau un răspuns la Memorandumul prin care au fost cerute soluții pentru unitățile care fac obiectul descentralizării, comasării sau al despărțirii Sportului de Tineret.

În același context, al revedicărilor și negocierilor privind majorarea salariilor din Sport și Tineret, informăm sindicaliștii că Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a răspuns la solicitarea organizației și a programat ședința Comisiei de Dialog Social MFTES pentru data de vineri, 12 aprilie 2024. Membrii pot să transmită propuneri privind subiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței și înscrieri de participare la discuții, prin e-mail: office@snst.ro sau prin WhatsApp: 0784.116.973. Mai jos, documentele CDS:

Nu cedăm până nu primim majorarea solicitată pentru toți salariații din Sport și Tineret!
Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: ANS propune majorare de 20% deși revendicarea SNST este de 25%