„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Ziua Olimpică 2021

Mesaj special de la Thomas Bach, președintele CIO

”Dragi prieteni,
.
În timp ce sărbătoriți Ziua Olimpică, aș dori să vă transmit cele mai bune urări vouă și întregii comunități olimpice și sportive din România. În acest an olimpic extraordinar, sărbătoarea Zilei Olimpice este chiar mai specială decât de obicei. Astăzi, desigur, sărbătorim bucuria sportului și ne amintim de crearea Mișcării Olimpice moderne, de către fondatorul nostru Pierre de Coubertin.
.
Dar în această zi olimpică, când întreaga lume se confruntă cu aceleași lupte și temeri din cauza pandemiei coronavirusului mondial de prea mult timp, puterea sportului de a aduce speranță și optimism, capătă o semnificație și mai mare. Acesta este mesajul puternic de pace, solidaritate și reziliență pe care sportivii din 206 Comitetele Olimpice Naționale și Echipa Olimpică a Refugiaților CIO, îl vor trimite în lume în timpul Jocurilor Olimpice amânate Tokyo 2020.
.
Aș dori să felicit aici Comitetul Olimpic și Sportiv din România, sub conducerea lui Mihai Covaliu, pentru angajamentul său continuu de a încuraja oamenii, în special tânăra generație, să se miște, să învețe mai multe despre sport și să îmbrățișeze valorile olimpice. Mulțumirile mele se adresează și colegului și prietenului Octavian Morariu, membru CIO, pentru devotamentul său ferm de a ne promova valorile olimpice comune care nu au fost niciodată mai relevante în societatea noastră.
.
De aceea, în această zi olimpică, sărbătorim împreună acest prețios spirit olimpic.
Ziua Olimpică fericită tuturor! ”
Mesaj special de la Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic.

Sindicatul Național Sport și Tineret: Ziua Olimpică 2021