„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Vizita la colegii de la Drobeta Turnu Severin

DJST Mehedinti si CSM Drobeta Turnu Severin – Grupe SNST

Intalnirea cu colegii de ieri 31 ianuarie, ne-a ajutat sa aflam problemele cu care se confrunta in activitate, dar si noutati cu privire la realizarile obtinute prin munca lor. In sedintele care s-au tinut separat, club si directie, au fost dezbateri pe teme comune, in mare parte, tuturor unitatilor MTS din tara:

DJST are probleme cu deficitul de personal si, pentru a compensa volumul de munca, se supraincarca angajatiilor cu sarcini si sute de ore suplimentare neplatite, pentru care nu se poate acorda timp liber corespunzator, asa cum prevede legea, tot din cauza lipsei de personal. Un singur post asigura curatenia pentru 121 de locuri de cazare din 80 de camere, iar problema soferilor pentru autocarele din dotare o suplinesc doi dintre muncitori. Masa celor care sunt trimisi in delegatie pe post de soferi, este la nivelul stabilit in urma cu multi ani: 17 lei pe zi. Cu toate aceste greutati, reusesc sa cazeze sportivi si tineri, sa organizeze actiuni si tabere, sa intretina si chiar sa extinda spatiile din dotare. La ei e cald, curat si luminos si toata activitatea se defasoara intr-o atmosfera placuta si colegiala, iar conducerea sustine interesele angajatilor.

CSM se confrunta de prea mult timp cu necazuri, sediul – locatia in care isi desfasoara activitatea, a ramas fara caldura si fara apa calda, din lipsa banilor. Problemele au inceput de aproape noua ani, cand s-au mutat cu chirie, din cauza ca Bazinul Olimpic din Drobeta-Turnu-Severin a fost inchis circuitului sportiv, exista riscul ca tavanul sa se prabuseasca. Bazinul este nefunctional din 2009 si, cu toate ca s-au facut promisiuni in ultimii ani, Consiliul Judetean Mehedinti nu a rezolvat situatia (stadionul a fost preluat de la Ministerul Educatiei si Cercetarii şi a trecut în patrimoniul Consiliului Judetean Mehedinti). La stadiul de promisiuni au ramas si lucrarile de la Stadionul Angelescu, despre care se spunea ca va fi modernizat cu bani de la bugetul local.

Dintre problemele semnalate, enumeram urmatoarele:

  • antrenorii categ a II-a sunt platiti, de multi ani, la categoria a IV-a (“pentru ca statele de functii nu se aproba de la MTS”);
  • sectiile cu un singur antrenor raman descoperite daca se pleaca 3-4 zile la o competitie, iar daca sunt doua competitii programate in aceeasi perioada, unde sa isi trimita clubul singurul antrenor?
  • profesorii – antrenori sunt salarizati la acelasi nivel cu antrenorii ( nu exista diferentieri in functie de nivelul studiilor);
  • raportarea rezultatelor se face numai la cadeti, nu este sustinuta activitatea sportiva la nivel de copii (nu se dau premieri si nu se puncteaza);
  • munca neplatita din zilele de repaus saptamanal si sarbatori legale;
  • nu beneficiaza de nici un spor salarial.

Primite de la nivel central sau local, promisiunile  intarzie sa se materializeze si nu exista un sprijin în modificarea cadrului legislativ existent, precum şi in găsirea unor soluţii de salvare a unităţilor subordonate MTS, desi, in declaratiile tuturor, se spune ca acestea sunt  de importanţă nationala si reprezinta adevarate fabrici de performanta si medalii.

Veniti de curand in organizatie, colegii de la DJST au propuneri si vor sa se implice in activitatea sindicatului, iar membrii nostri de la CSM sustin in continuare actiunile noastre.

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener PRAKTIKER ROMANIA

Sindicatul Național Sport și Tineret: Vizita la colegii de la Drobeta Turnu Severin