„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Vaccinarea personalului din Sport și Tineret

da: 67%, nu: 15,8 %, nu m-am decis: 17,2%

Comunicat de presă

București, 18 ianuarie 2021

Vaccinarea personalului din Sport și Tineret care dorește să se imunizeze

 

Sindicatul Național Sport și Tineret solicită Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) să urgenteze procesul de vaccinare al salariaților din Sport și Tineret care doresc să se imunizeze imediat.

Având în vedere natura activităților, contactul direct cu publicul, programele de pregătire a tinerilor și sportivilor, este necesar ca personalul din domeniile noastre de activitate să aibă acces cât mai repede posibil acest vaccin pentru protecția lor și a celor cu care intră zilnic în contact.

Conform procedurii anunțate pe canalele oficiale, ne aflăm în etapa a II-a a Procesului de vaccinare din România, etapă în care angajații din domeniile considerate esențiale (inclusiv domeniile Sport și Tineret) se pot programa numai după ce au fost deja înscriși pe platformă de către instituția la care lucrează. Din acest punct, angajatul poate decide singur când și unde se programează, dar există și varianta în care instituția angajatoare duce la capăt procedura în locul său, făcând și înscrierea și programarea.

Totodată, solicităm actualizarea situației privind numărul salariaților care doresc să se vaccineze. Este nevoie de o nouă chestionare a personalului cu privire la dorința acestora de se vaccina având în vedere faptul că  în urma noilor informații apărute în spațiu media, a detaliilor despre prospect, efecte adverse și durata de imunizare, tot mai mulți dintre colegii noștri doresc să intre în program. Conform sondajului SNST, intenția de vaccinare a celor din Sport și Tineret este de 67%; la întrebarea dacă doresc să se vaccineze, au răspuns:  da: 67%, nu: 15,8 %, nu m-am decis: 17,2%.

Sindicatul Național Sport și Tineret

www.snst.ro  office@snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: Vaccinarea personalului din Sport și Tineret