„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Un coleg a murit dupa ce a cazut de pe acoperisul Salii Sporturilor. Subfinantarea si nepasarea conducerii MTS ne omoara, la propriu

Draica Dumitru, muncitor calificat, electrician, salariat al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Arad a murit dupa ce a cazut de pe acoperisul Salii Polivalente, de la aproximativ 15 metri. In incercarea de a indeparta apa acumulata pe acoperis, colegul nostru s-a dezechilibrat si a cazut in gol. Cel care il ajuta a incercat sa-l salveze, numai ca a sfarsit prin a se rani la randul sau.

Cum barbatul de 69 de ani, era ranit extrem de grav si isi pierduse cunostinta, celalat l-a tinut in brate pana cand au ajuns pompierii la fata locului. Colegul nostru a fost resuscitat aproximativ 45 de minute, din pacate, insa, fara rezultat. Barbatul care a incercat sa-si salveze colegul a fost dus la spital cu rani usoare.

Vinovatii trebuie cautati la MTS pentru ca aici sunt cei care decid unde si ce fonduri se aloca, ministerul este cel care refuza sistematic si fara explicatii solicitarile de alocare a bugetelor pentru reparatii. Desi subordonatele trimit adrese in care fundamenteaza concret importanta si urgenta lucrarilor, ministerul nu raspunde sau da aviz negativ fara nici un argument, doar pentru ca poate sa faca asta.

Fara sprijin din partea conducerii de la Bucuresti, in conditiile in care se cere continuarea activitatii fara sa se tina cont de problemele semnalate si de riscurile la care sunt expusi salariatii dar si tinerii si sportivii, unitatile din tara incearca sa carpeasca, sa repare cat mai ieftin si sa amane investitii absolut necesare. Din cauza lipsei acute de personal, subordonatele sunt nevoite sa aloce tot mai multe sarcini suplimentare angajatilor ramasi, sa caute “oameni buni la toate” , iar salariile foarte mici din Sport si Tineret sunt de interes doar pentru pensionarii care vor sa isi intregeasca venitul.

Condoleante familiei. Dumnezeu sa il odhneasca!

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Un coleg a murit dupa ce a cazut de pe acoperisul Salii Sporturilor. Subfinantarea si nepasarea conducerii MTS ne omoara, la propriu