„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Subordonații MTS, carne de tun în lupta cu COVID-19  

În timp ce ministrul tineretului și sportului a fost testat și s-a autoizolat la domiciliu imediat ce s-a confirmat că a intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv, angajații din subordine sunt lăsați de izbeliște într-o situație identică.

Dumincă seara au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu COVID 19 din județul Vâlcea, este vorba despre doi soţi care s-au întors acasă din Italia. Aceștia, împreună cu alte persoane sosite din Germania, au fost escortați joi, 12 martie 2020, la Centrul de Agrement Cozia, unitate a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea. Aici au rămas până a doua zi, când au fost mutați la un alt centru de carantinare (?!). Duminică seara au venit primele rezultate pozitive pentru cei doi soți, care au fost transportați cu ambulanţa specială la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.

Colegii noștri, angajați ai Centrului Cozia, au intrat în contact cu cele două persoane depistate pozitiv și cel mai grav este că, până la această oră, nu s-a făcut dezinfecția spatiilor, nu s-a dispus nicio măsură obligatorie pentru ei, nu s-a efectuat testarea și au continuat să vină la serviciu și astăzi.

Deși ministrul declară în presă că “am pregătit mijloacele tehnice pentru a susţine activitatea de la distanţă. Chiar dacă sunt în izolare la domiciliu, voi avea un dialog permanent cu toate instituţiile din subordine şi nu voi întârzia niciun moment luarea de decizii”, realitatea din teren este cu totul alta. Tacit, MTS-ul a permis ca personalul său să fie folosit în prima linie a luptei cu COVID-19, să deservească taberele carantinate, fără echipamentele necesare și fără nicio bază legală.

Solicităm domnului ministrul să intervină de la distanță, din confortul izolării la domiciliu și să dispună măsurile necesare pentru protecția colegilor noștri, pentru asigurarea siguranței și sănătății la locurile noastre de muncă!

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Subordonații MTS, carne de tun în lupta cu COVID-19