Vino în echipă! Înscrie-te în sindicat!

„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Stat vs. privat: Angajații români nu se simt apreciați de angajatori.

Studiu realizat de Centrul de formare APSAP

Cei mai mulți angajați din România (60%) nu se simt apreciați de angajatori, fie că lucrează la stat, fie că lucrează la privat, iar mai mult de jumătate dintre ei spun că nu se simt motivați să se autodepășească.

Recent, Centrul de Formare APSAP a realizat un studiu complex, la care au răspuns peste 2.000 de angajați din România, participanți la cursuri autorizate de perfecționare în câmpul muncii. Scopul acestui studiu a fost de a avea o înțelegere clară a profilului angajatului român, realizând astfel o comparație între sectorul privat și cel public.

În cele mai multe cazuri, angajații români nu doar că nu se simt apreciați de angajatori, dar 55% dintre ei nici nu se simt motivați de companiile la care lucrează, iar mulți au temeri majore legate de activitatea lor din câmpul muncii. Însă, ceea ce este cu atât mai interesant este faptul că angajații la stat, în proporție de 63%, se simt mai puțin apreciați de angajator decât cei care lucrează în mediul privat. Totodată, angajații din instituții publice nici nu se simt motivați de angajatorul lor să se autodepășească profesional. Acesta este unul dintre motivele pentru care, alături de dorința de a se remarca, tot mai mulți români se înscriu la cursuri de perfecționare, tot mai mulți angajați la stat dorind să schimbe domeniul profesional și să lucreze în mediul privat”, declară Bogdan-Costin Fârşirotu, președintele Centrului de Formare APSAP și fondatorul platformei www.cursuri-functionari.ro.

Întrebați cât de motivați sunt să se autodepășească profesional, românii care lucrează în sectorul privat se simt în ansamblu mai motivați decât cei care lucrează la stat. Mai exact, 45% dintre angajații la privat se simt „extrem de motivați” versus 37% la stat.

Ce temeri au angajații români:

Cea mai mare temere a angajaților atât a celor din sectorul public, cât și a celor din sectorul privat este aceea de a nu mai avea timp pentru viața personală. În ciuda acestui fapt, peste 27% dintre respondenți ar alege un loc de muncă solicitant, dar cu beneficii salariale motivante.

Pe locul doi se află teama de a face greșeli majore sau de a eșua în proiecte importante, iar pe locul trei teama de suprasolicitare și de a nu face față cerințelor personale.

Sursa: adevarul.ro, pentru articolul complet – click aici.

Centrul de Formare APSAP oferă cursuri de formare profesională, autorizate și acreditate, în format online și offline. 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Stat vs. privat: Angajații români nu se simt apreciați de angajatori.