„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Sportivii și tinerii nu au loc pe pagina Ministerului Tineretului și Sportului!

Florin Cîțu, prioritate maximă în postările MTS

Nici sportivii și nici tinerii nu sunt de interes pentru conducerea Ministerului Tineretului și Sportului, important este prim-ministrul, asta rezultă din articolele postate pe pagina MTS. Deși activitatea din Sport și Tineret este extinsă pe mai multe domenii și sunt foarte multe evenimente care trebuie mediatizate și promovate, ministerul este dedicat premierului, distribuie toate acțiunile acestuia și nu are spațiu pentru cei care organizează sau participă la activități specifice și obțin rezultate deosebite.

O simplă analiză a postărilor de pe pagina MTS arată că în ultimele 40 de zile au fost 26 de articole despre Florin Vasile Cîțu, din totalul de 89 de postări, adică 29,55% din activitatea biroului de presă a însemnat promovarea șefului guvernului. Mai mult, în data de 17 august, au considerat că este atât de importantă postarea lui Cîțu încât au distribuit-o de două ori (vezi foto), iar în ultimele zile (fără legătură cu evenimentele politice) articolele Ministerului Tineretului și Sportului sunt numai despre cel care conduce Palatul Victoria și totul seamănă cu o odă adusă conducătorului iubit, așa cum speram ca tinerii din zilele noastre să citească numai în manualele de istorie.

În timp ce toți se plâng de politizare excesivă, MTS-ul nu înțelege că trebuie să renunțe la astfel de practici, să promoveze politica Sportului și Tineretului, activitățile și rezultatele din domeniu. Este nevoie de promovare pentru programele de pregătire ale sportivilor, acțiunile desfășurate cu tinerii, taberele de studenți, spectacolele cultural-artistice, trupele, formațiile, cercurile și echipele de folclor, teatru, jazz, literatură, pictură, grafică, fotografie, balet, dans și majorete, toate activitățile celor care se pregătesc și muncesc în sistem. În subordonatele sale, ministerul are foarte multe evenimente pentru care este nevoie de promovare, sunt acțiuni importante organizate de Cluburile Sportive Municipale, Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret, Complexurile Sportive Naţionale, Casele de Cultură ale Studenţilor, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, Muzeul Sportului, Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport și Federaţiile Sportive Naţionale. Foto:

Sindicatul Național Sport și Tineret: Sportivii și tinerii nu au loc pe pagina Ministerului Tineretului și Sportului!