„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Sportivii epurati de interesele imobiliare ale primarilor

Decimarea sportului, inceputa de MTS si continuata de Primarii

Sportivii sectiei de culturism si fitness ai Clubului Sportiv Municipal Baia Mare, club cu traditie si importante rezultate in domeniu, au fost scosi din sala de antrenament, invocandu-se o decizie a Consiliului Local. Nu a existat nicio instiintare, nu li s-au oferit prea multe explicatii si nici nu au o alta varianta de locatie in care isi pot desfasura antrenamentele. Astazi, 12 septembrie, odata cu evacuarea sportivilor, Primaria a taiat si utilitatile, curentul electric, gazul si apa.

Sportivii – epurati de interesele imobiliare ale primarilor

Inca din anul 2015, la initiativa Primarului Municipiului Baia Mare, de preluare in domeniul public al Municipiului Baia Mare a unor baze sportive, sala a fost cedata de catre Ministerul Tineretului si Sportului, in vederea reabilitarii acesteia si crearii unor conditii mai bune pentru sportul de performanta. Ba, mai mult, Consiliul Local al Municipiului Baia Mare s-a obligat sa mentina destinatia actuala a imobilelor si sa asigure gratuitatea desfasurarii activitatilor specifice si sa nu ingradeasca accesul, functionarea, respectiv activitatea de organizare a activitatilor si competitiilor sportive in bazele sportive! Au trecut patru ani in care nu s-a facut nicio investitie, iar astazi, sportivii au fost fortati sa paraseasca sala!

MTS – promisiuni si amenintari

Ministerul si-a facut o regula din a promite sprijin pentru subordonate fara a se tine de cuvant sau de a ameninta cu descentralizarea. Desi conducerea MTS s-a mandrit cu rezultatele sportivilor, pana la aceasta ora nu a dat semne ca va rezolva situatia umilitoare in care au fost pusi antrenorii si sportivii. In aceeasi situatie se afla de mai mult timp si Clubul Sportiv Pandurii Targu Jiu, MTS-ul neavand nici in acest caz nicio solutie! Nu a existat niciun control al ministerului, desi acesta s-a angajat sa verifice si sa controleze periodic modul de folosire al imobilelor transmise Consiliului Local al Municipiului Baia Mare in conformitate cu destinatia lor!

Echipa SNST

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Sportivii epurati de interesele imobiliare ale primarilor