„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Sport in sali de antrenament dezolante

Update: Necazurile de la CSM Suceava – episodul II

Incep sa iasa la suprafata problemele acute din sportul romanesc, tot mai multi antrenori decid sa reclame inechitatile din activitate, nerespectarea obligatiei legale de a premia rezultatele, dar si lipsa de reactie a MTS. Inca un antrenor de la Suceava se revolta, Andrei Bolohan:

Anul 2018 a fost un an cu rezultate deosebite la CSM Suceava – secția de lupte, dar am rămas dator sportivilor mei … După lege, in functie de rezultate, sportivii medaliați, era obligatoriu sa primească PREMIERI, atat sportivii cat si antrenorii.  Unii sportivi ma urasc si cred ca eu le-am furat bani cuveniti. Mi-au distrus echipa. Au primit 40% doar locurile 1 și 2, locul 3 nu a fost pe podium? ….antrenorul nu a primit nimic.  M-am dedicat total sportului, am bagat bani din salariul meu la echipele de seniori si juniori, echipe medaliate national, in schimb nu am primit nimic.

Am crezut ca suntem platiti pentru rezultate dar, dupa multi ani peterecuti prin cantonamente si deplasări, dupa atatea nopti in care am plans pentru nereusite, dupa ani de munca si dupa ce am obtinut rezultate, nu primim nici o apreciere a efortului nostru. Cand revin de la lotul national acasa, la Suceava, nu gasesc nici o multumire, doar o stare de tensiune si reprosuri.

Potentialul sportului sucevean e maxim, putem extrem de mult, dar nici macar minimul necesar nu il primim. După 16 ani de cand sunt in antrenorat, nu am nici o recunoastere a rezultatelor.

Andrei Bolohan este profesor EFS si antrenor de lupte la CSM Suceava, secretar general al Asociatiei judetene de lupte Suceava, a fost de doua ori antrenor la lotul national, este iubit si respectat de sportivii lui si are sala plina de copii la fiecare antrenament, a obtinut cu ei numeroase titluri nationale:

  • 5 medalii la Campionatul Național juniori 1, si locul 1 în clasamentul pe cluburi ( 1 aur , 3 argint si un bronz),
  • Campionatul Național de seniori U23, 5 medalii ( 1 aur, 2 argint, 2 bronz), Locul 3 în clasamentul pe cluburi ,
  • Campionatul mondial U 23 de la București a participat cu doi sportivi,
  • Campionatul National de seniori, 2 medalii de bronz,
  • Cupa României de seniori 1 aur,
  • Cupa României de juniori 1, 2 aur, 1 bronz,
  • echipe: Superliga seniorilor, Locul 2, argint, liga juniorilor 1, locul 3.

SNST solicita interventia urgenta a ministrului tineretului si sportului si alocarea fondurilor necesare pentru premierea rezultatetor obtinute de cei care fac perfomanta in sportul romanesc.

………….

SNST a fost sesizat cu privire la conditiile inumane si insalubre in care isi desfasoara activitatea sportivii sectiei de box din cadrul CSM Suceava. Imaginile din sala de antrenament sunt desprinse parca dintr-un film cu un subsol de detentie si nu din locul in care se pregatesc sportivi de performanta.

Promisiuni nerespectate

Inca de la preluarea mandatului, actuala conducere a ministerului a fost instiintata de sindicat despre situatia de la CSM Suceava. Pe rand, liderul grupei si antrenorul de box au cerut sprijin de la ministrul tineretului si sportului dar s-au primit numai promisiuni care nu nu au avut nici un rezultat. SNST a organizat o intalnire cu toti colegii, la Suceava, unde am aflat ca sunt multe alte nemultumiri si deficiente privind conditiile de munca si de antrenament, incalcarea unor drepturi, pontajul, lipsa premierilor, deficitul de personal si multe altele.

Campionii de la CSM Suceava sunt pedepsiti de conducerea MTS

In 2018 boxerii de la CSM Suceava au obtinut sapte titluri nationale; sectia are sportivi in toate loturile nationale; in 2019 au un vicecampion european; nu au primit nici un fel de premieri anul acesta desi MTS are, conform declaratiilor, buget dublu.

Reprezentantii ministerului sunt foarte ocupati

In sedinta grupului de lucru minister / sindicat s-a spus ca reprezentantii MTS au prea mult de lucru si nu pot prelua toate problemele cu care venisem noi; foarte greu si dupa lungi insistente au reusit sa trimita procesul verbal al sedintei. Probabil ca din cauza numarului prea mare al problemelor pe care le-am aratat si la care cerem solutii, sefii au hotarat ca este mai simplu sa nu ne mai cheme la discutii. Reamintim ca grupul de lucru constituit prin ordin al ministrului tineretului si sportului a fost convocat o singura data in ultimele opt luni desi prevederea este de a fi organizate intalniri in fiecare luna. Solicitam conducerii MTS sa convoace de urgenta grupul de lucru la care sa fie invitati si membrii nostri de la CSM Suceava; revenim cu cererea de organizare a unei sedinte cu toti directorii de subordonate, avand in vedere ca actuala conducere nu a organizat pana acum o astfel de intalnire.

Vremea vatafilor a trecut, este nevoie de transparenta privind bugetele acordate

MTS trebuie sa schimbe actuala politica, sa acorde bugetele transparent, sa arate criteriile in baza carora se dau banii si sa publice bugetele acordate atat pentru unitatile subordonate cat si pentru federatiile sportive nationale. Sunt tot mai multi cei care au decis ca nu mai putem astepta la nesfarsit si vor sa faca publice conditiile in care muncesc, dincolo de pozele frumos prelucrate le vom arata si pe cele reale care arata adevaratele conditii in care se antreneaza sportivii sau isi desfasoara activitatea copiii si tinerii. Aratam in zilele urmatoare si alte cazuri in care pregatirea se face in conditii improprii, unde nu s-au facut reparatii, igienizari, renovari sau investitii desi s-ar fi impus de multa vreme. Puteti trimite foto si video la email: snst.contact@yahoo.com sau la WhatsApp: 0742.324.417. 

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Sport in sali de antrenament dezolante

Share on facebook
Distribuie