„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST solicită sprijinul BNS / PUBLISIND

Astăzi, 9 aprilie 2024, a avut loc reuniunea reprezentanților Blocului Național Sindical – BNS în Comisiile de Dialog Social de la nivel național. SNST a cerut ulterior sprijinul BNS / PUBLISIND. Având în vedere nemulțumirile angajaților din Sport și Tineret cu privire la nivelul foarte mic al salarizării, ținând cont de situația tensionată existentă în rândul celor care muncesc în aceste domenii de activitate și de protestul SNST organizat la nivel național în unitățile subordonate Agenției Naționale pentru Sport și Ministerului Tineretului, Familiei și Egalității de Șanse, am cerut BNS / PUBLISIND să intervină direct la Guvernul României. Împreună cu Confederația și Federația din care facem parte putem să susținem mai bine necesitatea unor soluții pentru problemele salariaților din Sport și Tineret, rezolvare pe care o cerem executivului după ce ministerele de resort s-au declarat depășite de situație.

Revendicarea / solicitarea SNST este de a primi o majorare de 25% a salariilor celor care muncesc in Sport si Tineret. Sindicatul Național Sport și Tineret solicită această majorare pentru salariații din Cluburile sportive, Direcțiile județene pentru Sport și Tineret, Casele de Cultură ale Studenților, Federațiile Sportive Naționale, Complexurile Sportive Naționale, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse  și din Agenția Națională pentru Sport.

În motivarea solicitării am arătat că există o discrepanță foarte mare între salarizarea noastră și restul bugetarilor cu funcții similare, angajați în instituții de același rang. De asemenea, am menționat și faptul că muncim ca regulă și sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale fără să fim plătiți  și fără să primim timp liber corespunzător din cauza lipsei de personal. Am rămas cu cele mai mici salarii din sistemul bugetar, iar neaplicarea integrală a Legii salarizării – Legea nr.153/2017 ne aduce mari prejudicii.

Propunerea noastră de soluționare / îmbunătățire a situației este de majorare a salariilor din Sport și Tineret cu 25%.

Am informat BNS / PUBLISIND cu privire la faptul că SNST a transmis adrese către Guvern, Secretariatul General al Guvernului – SGG, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – MFTES și Agenția Națională pentru Sport – ANS, prin care am anunțat declanșarea Protestului SNST la nivel national, protest declanșat pentru o perioadă nedeterminată, începând cu data de 21 martie 2024. Au fost transmise revendicările SNST cu referire la inechitățile salariale, munca suplimentară neplătită și necompensată cu timp liber corespunzător din cauza lipsei de personal, suprasolicitarea personalului cauzată tot de deficitul de personal, incertitudinea cu privire la păstrarea locurilor de muncă, condițiile proaste de muncă și nivelul foarte mic al salariilor, dar și solicitarea de majorare cu 25% a salariilor din Sport și Tineret.

Prin Comunicatul de presă, lansat de Sindicatul Național Sport și Tineret în data de 21 martie 2024, au fost anunțate public acțiunile desfășurate de organizația noastră – Protest pe perioadă nedeterminată în Sport și Tineret.

De asemenea, SNST a transmis o adresă către toate Prefecturile din țară prin care am solicitat convocarea Comisiilor de dialog social de la nivelul acestor instituții și includerea pe ordinea de zi a problemelor și revendicărilor salariaților pe care îi reprezentăm.

Mesajul pe care vrem să îl transmitem către Guvern prin intermediul Prefecturilor este acela că: Nu vom renunța la proteste până nu vom primi majorarea solicitată! SNST strânge semnăturile membrilor pentru demararea acțiunilor de protest în fața prefecturilor din țară și la Bucuresti, în fața ministerelor de resort și la Guvern.

SNST solicită ajutorul BNS / PUBLISIND pentru a reuși să găsim soluții la problema salarizării celor care muncesc în Sport și Tineret.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST solicită sprijinul BNS / PUBLISIND