„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST obține noi reprezentativități la nivel de unitate

Reprezentativitea este pasul premergător negocierii CCM

Judecatoria sectorului 3 București a înregistrat noile cereri de constatare a reprezentativității Sindicatului Național Sport și  Tineret la nivelul angajatorilor din Sport și Tineret. Pentru unele dintre dosare au fost stabilite termenele, în altele instanța s-a pronunțat.

Dosar nr: 9355/301/2021 Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Constata ca Sindicatul National Sport si Tineret este reprezentativ la nivelul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Caras Severin.

reprezentativitate 1 / reprezentativitate 2 / reprezentativitate 3 / reprezentativitate 4

Obținerea reprezentativității SNST la nivel de unitate este pasul premergător negocierii Contractului colectiv la nivel de unitate. Obiectul negocierii colective privește printre altele: condițiile de muncă, sănătatea și securitatea în muncă, programul zilnic de muncă, dreptul la concedii și zile libere, timpul de repaus, pregătirea și perfecționarea profesională, măsuri de protecție în cazul disponibilizării/concedierii/descentralizării, alte drepturi sau obligații asupra cărora părțile convin și care se afla într-o legătură de dependență cu raporturile de muncă.

Grupa dvs. în ce stadiu este, sunteți protejați prin prevederile CCM? A fost obținută reprezentativitatea, aveți demarată procedura negocierii contractului colectiv la nivel de unitate? Stiți care sunt beneficiile / avantajele negocierii colective și semnării unui Contract colectiv de muncă? Negocierile colective au ca scop asigurarea unor drepturi superioare celor din reglementările legale minimale pentru salariații asupra cărora își produc efectele, dar și de a detalia exercitarea unor drepturi și obligații din legislația muncii.

Reprezentativitatea, potrivit legii, este un atribut al organizațiilor sindicale care conferă statutul de partener social abilitat să își reprezinte membrii în cadrul dialogului social instituționalizat. Dialogul social este procesul voluntar prin care partenerii sociali se informează, se consultă și negociază în vederea stabilirii unor acorduri în probleme de interes comun. Spre exemplu, un sindicat reprezentativ își poate reprezenta membrii la încheierea unui contract colectiv de muncă cu un anumit angajator. Ca atare, simplul fapt al constituirii unui sindicat nu este suficient pentru anumite proceduri, acesta trebuind să fie și reprezentativ pentru obținerea unor beneficii suplimentare.

Cu pași mici, dar siguri, continuăm lupta pentru apararea drepturilor și intereselor salariaților din Sport și Tineret, iar, pentru aceasta, este nevoie să avem grupe sindicale puternice, pregătite să riposteze și să apere membrii.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST obține noi reprezentativități la nivel de unitate