„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST la sedinta BEX BNS

Miercuri, 10 octombrie 2018, la sediul Confederației din str. Turturelelor nr.11A, s-a desfasurat sedinta Biroului Executiv a Blocului National Sindical. Sindicatul National Sport si Tineret a participat la aceasta sedinta prin mandatul dat de Federatia Publisind.

Ordine de zi:

 1.        Stadiul materializarii Deciziilor Biroului Executiv BNS din data de 12 septembrie 2018;
 2.        Organizarea Congresului Extraordinar BNS ( data, locul de desfasurare, ordinea de zi , etc.);
 3.        Actiunea de modificare a Legii 62/2011 – raport de progres;
 4.        Afilieri;
 5.        Validare alegeri Filiale Judetene BNS;
 6.        Diverse.

Blocul Naţional Sindical (infiintat in noiembrie 1991) este una dintre cele cinci mari confederatii sindicale reprezentative din Romania, avand in componenta sa aproximativ 320.000 de membri de sindicat, lucratori din companii private sau din sectorul public.

BNS este alcatuit din 40 de federatii profesionale ce reprezinta drepturile si interesele lucratorilor din ramurile: constructii de masini, transporturi, gospodarie comunala, constructii si materiale de constructii, posta si telecomunicatii, servicii tipografice, electronica, electrotehnica, automatizari si industria de aparare, cultura, energie, industria textila, sanatate, administratie publica, agricultura, finante-banci, minerit si geologie, sport si tineret. Din punct de vedere al acoperirii nationale, BNS are filiale in toate judetele tarii.

BNS este afiliat la Confederaţia Europeană a Sindicatelor si la Confederaţia Internaţională a Sindicatelor, are un reprezentant in Comitetul Economic Social European si este membru al Consiliului Economic şi Social din România. De asemenea, are reprezentanti in toate structurile de dialog social de la nivel national si local.

Federatia PUBLISIND este o structura sindicala federativa, organizata intern in regiuni si domenii de activitate, a carei strategie si functionare este armonizata cu dinamica legislativa aplicabila in domeniul sindical, urmarind coagularea/extinderea miscarii sindicale in special din sectorul public.

Calitatea de membru PUBLISIND, conform statutului, o poate avea orice organizatie legal constituita, care adera consimtit la statutul federatiei si formuleaza in acest sens o cerere de afiliere. Federatia PUBLISIND, afiliata intern la Blocul National Sindical si international la PSI/EPSU, totalizeaza in prezent 44.000 de membri structurati in 67 de sindicate din 5 sectoare de activitate.

REPREZENTATIVITATE

In prezent PUBLISIND este reprezentativa la nivelul sectorului administratie publica, sectorului asistenta sociala, domeniului Penitenciare (grup de unitati ANP), domeniului MEDIU (grupului de unitati ANPM) si a domeniului MEDIA (grup de unitati Radio/TVR).

REPREZENTARE

Federatia PUBLISIND isi reprezinta membri in toate forurile nationale si internationale de interes:

 • Consiliul Economic si Social – doi membri in plen
 • Comisii de dialog social (titulari/supleanti in comisiile din justitie, munca, aparare, prefecturi etc)
 • Biroul Executiv al BNS (doi secretari confederali in componenta)
 • Filiale judetene BNS (doi presedinti filiala, numerosi vicepresedinti)
 • Comitete EPSU/PSI, Comitet sectorial administratie nationala (pe langa CE)

In virtutea reprezentativitatii participa la toate intalnirile cu angajatorii din domeniile reprezentate si in toate grupurile de lucru ale initiatorului de acte normative care privesc salariatii, membrii in sindicatele afiliate.

PROTECTIE/SPRIJIN MEMBRI SI FAMILII

PUBLISIND ofera si sprijin membrilor si familiilor acestora prin echipa sa formata din specialisti in negociere, juristi, procese intentate, actiuni comune, reprezentare si asistenta la cerere in comisii de disciplina, expertiza privind avertizari de integritate, medieri, concilieri etc.

De asemenea este prima organizatie din Romania care a dezvoltat un sistem propriu de servicii absolut necomisionabile accesibile membrilor si familiilor acestora la preturi preferentiale in baza unui card gratuit. Un sistem ce functioneaza ireprosabil din anul 2000, pus doar la dispozitia membrilor de sindicat, fara implicarea altor firme, entitati bancare sau mecanisme financiare. Ofertele sunt actualizate permanent si pot fi vizualizate in platforma special creata: www.avantaje.publisind.ro

DEZVOLTARE

Federatia PUBLISIND si-a triplat numarul de membri numarati la constituire avand cea mai mare crestere intr-o perioada de criza economica si descresteri salariale, prin extindere in mai multe sectoare din activitate ale economiei nationale, specializandu-se in negocieri colective si inchieri de acorduri in vederea obtinerii unor drepturi pentru salariati, corespunzator domeniilor respective de activitate.

PUBLISIND- MARCA INREGISTRATA

Dupa 10 ani de activitate Federatia PUBLISIND este acum marca inregistrata conform Certificatului Nr. 148293 emis de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

SNST este partener  Praktiker România

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST la sedinta BEX BNS

Share on facebook
Distribuie