„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST bate la toate ușile pentru salarizarea din Sport și Tineret

Răspunsul penibil de la Min.Finanțelor

Sindicatul Național Sport și Tineret continuă demersurile pentru a convinge decidenții să acorde o salarizare decentă celor care muncesc în Sport și Tineret, domeniile cu cele mai mici salarii din sectorul bugetar. În acest sens ne-am adresat și Guvernului cu solicitarea de aplicare integrală a prevederilor Legii-cadru pentru salariații din subordinea Ministerului Sportului, respectiv Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Având în vedere faptul că începând cu anul 2022 salariul minim brut pe economie garantat în plată este stabilit la valoarea de 2.550 de lei, ținând cont că salariile din domeniul nostru de activitate au fost înghețate contrar legii și luând în considerare nivelul puterii de cumpărare care a scăzut puternic în urma creșterii explozive a prețurilor la alimente, utilități, servicii și carburanți, SNST a cerut Executivului să respecte Legea 153/2017, respectiv acordarea voucherelor de vacanță și a indemnizației de hrană raportat la nivelul salariului minim pe economie, la valoarea de 2.550 de lei.

În solicitarea noastră am subliniat că această Lege-cadru a salarizării nu a fost aplicată decât pentru anumite familii ocupaționale, însă sectorul public nu poate fi împărțit în șmecheri și fraieri. Nu am cerut majorări salariale, Guvernul României trebuie doar să respecte propriile acte normative asumate la nivel de executiv și aprobate în Parlamentul României. Cancelaria Prim-Ministrului a cerut un punct de vedere de la Ministerul Finanțelor, care spune, pe scurt, că aplicarea / respectarea legii și acordarea drepturilor salariale cuvenite și pentru noi, ar însemna un impact bugetar prea mare, pe care economia nu l-ar putea suporta!? Nu vom accepta această inepție, îi întrebăm încă o dată dacă ei ar putea trăi cu salariile noastre și continuăm demersurile până vor înțelege ce trebuie să facă. Mai jos, răspunsul de la Ministerul Finanțelor:

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST bate la toate ușile pentru salarizarea din Sport și Tineret