„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST are noi membri!

Grupa SNST-CSM Reșița se extinde

Astăzi au semnat adeziunile și au devenit membrii SNST frații Francisc și Laszlo Vaștag, colegii noștri de la Clubul Sportiv Municipal Reșița. SNST se extinde, zilnic se alătură membri noi; uniți ne cerem drepturile și ne apărăm domeniul de activitate.
Francisc Vaștag a început să practice boxul la CSM Reșița, fiind descoperit de antrenorul Vasile Bala. Timp de câţiva ani, Feri a împărţit sala de antrenament cu fratele său geamăn, Laszlo, despre care se spunea la vremea respectivă că este chiar mai talentat decât el. Francisc Vaștag a concurat sub culorile cluburilor Metalul Bocșa, Dinamo București, “Selena” Bacău și “Freedom Star Farul” Constanța, obținând cinci titluri de campion național la categoria 71 kg, în 1989, 1990, 1991, 1992 și 1993.
Boxer cu o aleasă ținută în ring, a realizat performanțe unice în concursurile internaționale oficiale încă din perioada junioratului. A fost campion european de juniori la Broendbey (1987) și mondial la Havana, în 1988. A câștigat 3 medalii de aur la Campionatele Mondiale de seniori: Moscova (1989), Tampere (1993) și Berlin (1996) și una de bronz la Sydney (1991). A fost dublu campion european, la Bursa (1993) și Vejle (1995). A ocupat locul I la Cupa Mondială de la Bangkok (1994), locul I la Jocurile Bunăvoinței de la Seattle (1990) și a fost de 7 ori câștigător al “Centurii de Aur” din București, câștigând și multe alte turnee interne și internaționale.
Cu 385 de victorii la activ, Francisc Vaștag este considerat de specialiști cel mai bun boxer amator român, remarcându-se prin loviturile combinate în serie, directele și croșeele în viteză, care i-au adus multe victorii înainte de limită. În anul 2000, a fost numit pentru prima oară antrenor al lotului național de box, unde a activat până la sfârșitului anului 2002, pentru ca la începutul anului 2005 să fie readus la lot ca antrenor coordonator. Tot în anul 2000, i s-a acordat titlul de Maestru Emerit al Sportului și i-a fost decernat Ordinul Național “Serviciul Credincios” în Grad de Cavaler.
În foto, clădirea Clubului Sportiv Municipal din Reşiţa cu două dintre legendele sportului românesc, campionul de box Francisc Vastag şi vedeta luptelor feminine Alina Vuc, doi ambasadori de top ai sportului reşiţean. Pictura murală a fost realizată de artistul plastic Marian Truţulescu.
Le dorim succes colegilor din Grupa SNST-CSM Reșița și îi vom sprijini în toate demersurile de apărare a drepturilor membrilor organizației.
Echipa SNST
*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST are noi membri!