„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST a obținut noi reprezentativități la nivel de unitate

Hunedoara, Suceava și Prahova

Judecătoria sectorului 3 București a constatat că Sindicatul Național Sport și Tineret este reprezentativ la nivel de unitate pentru încă trei instituții din domeniile de activitate: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, dosar nr. 1393/301/2024,  Clubul Sportiv Municipal Suceava, dosar nr. 819/301/2024 și Direcția Județeană de Sport Prahova, dosar nr.1534/301/2024. După ce Hotărârile Instanței vor deveni definitive, sindicatul va demara negocierile colective la nivelul acestor unități.

Obținerea reprezentativității SNST la nivel de unitate este pasul premergător negocierii Contractului colectiv la nivel de unitate. Obiectul negocierii colective privește printre altele: condițiile de muncă, sănătatea și securitatea în muncă, programul zilnic de muncă, dreptul la concedii și zile libere, timpul de repaus, pregătirea și perfecționarea profesională, măsuri de protecție în cazul disponibilizării/concedierii/descentralizării, alte drepturi sau obligații asupra cărora părțile convin și care se afla într-o legătură de dependență cu raporturile de muncă.

Reprezentativitatea, potrivit legii, este un atribut al organizațiilor sindicale care conferă statutul de partener social abilitat să își reprezinte membrii în cadrul dialogului social instituționalizat. Dialogul social este procesul voluntar prin care partenerii sociali se informează, se consultă și negociază în vederea stabilirii unor acorduri în probleme de interes comun. Spre exemplu, un sindicat reprezentativ își poate reprezenta membrii la încheierea unui contract colectiv de muncă cu un anumit angajator. Ca atare, simplul fapt al constituirii unui sindicat nu este suficient pentru anumite proceduri, acesta trebuind să fie și reprezentativ pentru obținerea unor beneficii suplimentare.

 ???? *Susține organizația care te susține!

SNST continuă lupta pentru apărarea drepturilor și intereselor salariaților din domeniile noastre de activitate, pentru aceasta este nevoie să avem grupe sindicale puternice, pregătite să riposteze și să apere membrii.

Tot mai mulți colegi se regăsesc în mesajele şi acţiunile noastre şi se alătură echipei, zilnic primim cereri de aderare din partea celor care doresc ca împreună să schimbăm lucrurile. Pentru colegii care vor să devină membri SNST, formularul de înscriere poate fi găsit aici:

    ? Adeziune online   sau   descarcă Adeziunea

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

 ? Casa Românească, partener SNST

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST a obținut noi reprezentativități la nivel de unitate