„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Situație gravă la Casa de Cultură a Studenților București

SNST solicită intervenția imediată a ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Casa de Cultură a Studenților București, prin Decizia nr. 159 /  8.11.2022, emisă de directorul unității, i-a desfăcut ilegal Contractul individual de muncă colegei noastre, Liliana Chiran, angajată de 27 de ani în instituție, iar acum se fac tot felul de proceduri prin care se tergiversează reintegrarea sa în funcția și postul deținute anterior.

De fapt, în luna noiembrie 2022, directoarea CCSB, Cornelia Bilțiu Dăncuș, a concediat-o în mod abuziv pe Liliana Chiran, care ocupa funcția de jurist în instituție. În urma acțiunii înregistrate la Tribunalul București, Secția a VIII-a Conflicte de muncă și Asigurări Sociale, Instanța a hotărât să repună părţile în situaţia anterioară în sensul că a obligat pârâta să reintegreze reclamanta în funcţia si postul deţinute anterior concedierii (Dosar nr. 32732/3/2022).

De asemenea, a obligat Casa de Cultură a Studenților București să îi plătească reclamantei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta, de la data concedierii până la data reintegrării efective.

Directoarea a fost retrasă din funcție și mutată consilier al Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Kacso-Doboly Izabella-Maria, care are acum o echipă de 6 consilieri. Dar noul director, Vlad Alexandru Maioru, se pare că este la fel de încurcat de prezența juristului și “amână” repunerea în funcție chiar și cu riscul unei plângeri penale. Oare este chiar atât de atractivă colaborarea cu un cabinet de avocatură extern, sunt atât de mari interesele încât să își asume asemenea situație?

SNST solicită intervenția urgentă a ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în această speță. Cerem respectarea Hotărârii Instanței, reintegrarea de îndată a colegei noastre în funcţia și postul deţinute anterior, plata integrală a despăgubirilor egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate. Sesizăm totodată Comisia de disciplină a MFTES, cercetarea disciplinară a directoarei care a hărțuit-o fără motiv pe jurista CCSB și în mod abuziv și ilegal i-a desfăcut Contractul individual de muncă, solicităm recuperarea cheltuielilor de judecată de la directoare. Despre Cornelia Bilțiu Dăncuș, fosta directoare a Casei de Cultură a Studenților București, am găsit mai multe articole și foto în presă: dcnews.ro / academiacatavencu

Nu mai numiți astfel de directori, care fac din funcția deținută vremelnic o refulare a propriilor frustrări, din răzbunare concediază un salariat nevinovat, lăsându-l fără niciun venit în prag de iarnă și fără să țină cont că avea nevoie de puțin timp până la pensie.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

  ? Adeziune online sau descarcă de aici

  SNST: Sport, Tineret, Cultură, Educație și Administrație publică

Sindicatul Național Sport și Tineret: Situație gravă la Casa de Cultură a Studenților București