„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Semne bune anul are!

Începem anul 2019 cu o veste foarte bună pentru circuitul național al taberelor școlare și pentru toți tinerii din România: Vila Klaus, supranumită și Perla Semenicului, va fi redeschisă, după 10 ani! Este vorba despre un veritabil monument istoric, locuit un an și de Regele Mihai, pe vremea când era elev în școala primară, dar care l-a găzduit și pe Carol al II-lea, în timpul vânătorilor din Munții Banatului. La Vila Klaus din Crivaia, Caraș-Severin, s-au executat lucrări de igienizare și de reparație, fiind deja refăcută partea electrică și rețeaua de apă și canalizare. De asemenea, mobilierul va fi schimbat, urmând ca tabăra să fie redată elevilor după un deceniu în care a stat închisă. Frumoasa vilă a fost construită în anul 1808 și face parte din patrimonial MTS.

„Suntem mândri de acest lucru, deoarece în ultimii ani nu au mai fost redeschise sau construite noi tabere în România. În urmă cu șase luni, când am venit aici, obiectivul meu principal a fost să identific surse de finanțare și să le atrag, lucru pe care l-am și făcut”, a declarat Marius Bălean, șeful DJST Caraș-Severin.

În 2018, Direcția Județeană pentru și Tineret și Sport Caraș-Severin – www.djst-cs.ro – a organizat două tabere naționale: una socială și una pentru persone cu handicap, la mare. Iar de facilitățile Centrului de agrement Râul Alb au beneficiat peste o mie de persoane. sursa: facebook/Ministerul Tineretului și Sportului-România

Astfel de situații se regăsesc în multe județe din țară, este nevoie de intervenția autorităților centrale și locale pentru ca și alte centre de agrement și tabere din subordinea MTS-ului să fie renovate / reabilitate / redeschise circuitului turistic, iar informațiile sunt că vor urma și alte investiții de acest gen.

Echipa SNST

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener  Praktiker România

Sindicatul Național Sport și Tineret: Semne bune anul are!