„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Se impune prelungirea starii de alerta – Klaus Iohannis

Ce se schimba dupa 15 iunie

Presedintele Klaus Iohannis anuntat marti ca dupa 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fara restaurante si fara locuri de joaca, vor fi posibile evenimente private cu numar limitat de persoane si va fi posibila redeschiderea after-school-urilor si gradinitelor private.

– Va fi posibila redeschiderea salilor de fitness, dar cu respectarea distantarii sociale si a normelor impuse de Ministerul Sanatatii.

– Va fi posibila deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor sanitare speciale, care vor fi puse la dispozitia celor care sunt interesati.

Presedintele a declarat ca,data fiind dinamica imbolnavirilor, opinia este ca se impune prelungirea starii de alerta, dar cu masuri mai putine decat sunt acum in vigoare, o decizie urmand sa fie luata de Guvern in urma unei analize.

Pricipalele declaratii ale Presedintelui Klaus Iohannis, in declaratia de presa sustinuta astazi, 9 iunie 2020: Masuri de relaxare, incepand cu 15 iunie:

– Este posibil sa continuam cu cateva noi masuri de relaxare, adica unele dintre restrictiile in vigoare nu o sa mai fie dupa 15 iunie

– Se vor putea redeschide mall-urile, cu exceptia restaurantelor si a locurilor de joaca

– Se vor putea organiza evenimente private cu numar mai mare de participanti, adica 20 de persoane, daca evenimentul se desfasoara in interior, si 50 de persoane, daca evenimentul are loc in exterior

– Va fi posibila redeschiderea afterscholl-urilor, a gradinite si a crese private, incepand cu data de 15 iunie

Masuri de izolare la domiciliu, de autoizolare:

– Masuri mai relaxate in raport cu statele unde numarul de imbolnaviri din ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la milionul de locuitori (nu se califica tari precum Italia, Spania, Franta, Belgia, Suedia, Olanda).

– Se prelungeste starea de alerta, dar cu mai putine restrictii.

Sindicatul Național Sport și Tineret: Se impune prelungirea starii de alerta – Klaus Iohannis