„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Salarii mărite şi semnarea primului Contract colectiv de muncă din Sport şi Tineret

 

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST) a pichetat, astăzi, Ministerul Tineretului și Sportului, alaturi de reprezentanţii Federaţiei Publisind şi Blocului Naţional Sindical, revendicările fiind legate de inechitățile salariale și de condițiile de muncă din cadrul unităţilor subordonate MTS.

 

Ministrul Marius Dunca a declarat: 2.900 de angajați ai instituțiilor subordonate MTS vor primi salarii mărite cu 20%

 

“În urma discuțiilor pe care le-am avut astăzi cu reprezentanții sindicatului, 2.900 de angajați de la toate instituțiile subordonate Ministerului Tineretului și Sportului vor primi salarii mărite cu 20% începând cu 1 iulie. Menționez că nu se vor majora salariile angajaților care lucrează la sediul central al MTS de la București, ci doar celor de la Cluburile Sportive, DJST-uri, Complexurile Sportive Naţionale, Casele de Cultură ale Studenţilor și celorlalte unități subordonate. Tot azi am semnat și Contractului Colectiv de Muncă, conform solicitărilor angajaților”, a spus ministrul.

Acesta a menționat că majorarea este un lucru normal, care trebuia făcut, deoarece peste 1.700 de angajați ai structurilor respective aveau salariul minim pe economie. “Era ceva normal să se întâmple pentru că trebuie să recunoaștem, peste 1.700 dintre angajați încasau salariul minim pe economie. Mă bucur că am găsit înțelegere și deschidere pentru această majorare atât la domnul președinte Dragnea (al PSD), cât și la ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și le mulțumesc pentru acest lucru”, a precizat Marius Dunca. Sursa: AGERPRES

Mulţumim pentru deschidere şi implicare Domnului Liviu Dragnea, Preşedintele Camerei Deputaţilor, care astăzi a primit delegaţia Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, precum şi Domnului Marius Alexandru Dunca, Ministrul Tineretului şi Sportului pentru susţinere!

*Devenim prioritate prin atitudine!
Sindicatul Naţional Sport şi Tineret

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Salarii mărite şi semnarea primului Contract colectiv de muncă din Sport şi Tineret