„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Sala Polivalentă se închide în weekend!

Salariații refuză munca suplimentară! Activitățile sportive sunt anulate

Având în vedere că suntem în ziua a 8-a de proteste, iar MTS-ul continuă să îl protejeze pe numitul Clinceanu Ștefan Giuseppe și să îi ignore pe protestatari, Sindicatul Național Sport și Tineret a notificat conducerea CSN Sala Polivalentă din București cu privire la refuzul angajaților de a presta muncă suplimentară și muncă în zilele de sâmbătă și duminică, respectiv în data de 20 și 21 martie 2021.

Reamintim că programul de lucru în Sport și Tineret este de luni până joi de la ora 08:00 la 16:30 și vineri de la  ora 08:00 la ora 14:00. Acesta este programul oficial, pentru că neoficial, foarte multe activități se desfășoară sâmbăta și duminica, cei mai mulți dintre salariați muncesc suplimentar în aceste zile fără a fi pontați, plătiți și fără a beneficia de compensarea acestor zile suplimentare cu timp liber corespunzător din cauza lipsei de personal. Este o situație semnalată miniștrilor care s-au perindat la conducerea MTS, dar fără ca vreunul dintre aceștia să o susțină la masa Guvernului.

Codul muncii Art. 120
(1) Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, prevazuta la art. 112, este considerata munca suplimentara.
(2) Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Anunțăm pe această cale structurile sportive care au programate activități la Sala Polivalentă în zilele de sâmbătă și duminică / 20 – 21.03 că nu se vor putea desfășura activități. Toți salariații și-au anunțat în scris angajatorul cu privire la refuzul muncii suplimentare pentru acest weekend. Singurul care se face vinovat de aceste disfuncționalități este Ministerul Tineretului și Sportului care întârzie să rezolve conflictul creat de persoana detașată chiar de minister la CSN.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Național Sport și Tineret: Sala Polivalentă se închide în weekend!