„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Protest SNST – greva japoneza, in Vrancea

Domnul Daniel Gongu, Director al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Vrancea, a sintetizat o parte dintre problemele din Sport si Tineret:

“Acțiunea de ieri este rezultatul frustrărilor acumulate de salariații din sistemul MTS, frustrări apărute și alimentate de următoarele probleme:

1. Salarizarea- administratorii de centre de agrement si baze sportive, îngrijitorii și restul personalului contractual au salariul minim pe economie. După 35 de ani de muncă în centrul de agrement, un îngrijitor iese la pensie având salariul minim pe economie. Nu se calculează vechime sau alte sporuri.

2. Orele suplimentare nu se plătesc. În centrele de agrement se muncește pe timp de vară de la 06.00 până la 23.00. 7 zile din 7. 9 luni pe an, la bazele sportive se lucrează de asemenea 7 zile din 7, în weekend până se termină meciurile oficiale, chiar si la ora 22.

3. Din cauza programului încărcat si a salariului extrem de mic, de la DJST Vrancea au plecat mai mulți angajați, contractuali sau zilieri. În țară, amintesc de plecările de directori din sistemul MTS- Cătălin Hogea(CS) si Adrian Bughiu(AG) -subprefecti, Virgil Dragoș (SM)- director general al ANAF SM, Claudiu Teliceanu (CT) – director la Fondul de Garantare, etc. Nu mai vorbim de contabili sau alți funcționari publici plecați la primării sau în privat. Majoritatea din cauza salariului umilitor. Din păcate oamenii buni din MTS pleacă la alte ministere.

4. Un director are salariul mai mic decât al unui consilier sau șofer dintr-o primărie. Acest lucru este mai mult decât jenant. Este nedrept și umilitor!

5. Din cauza sumelor extrem de mici alocate funcționării instituțiilor pe care le conducem, suntem practic obligați să facem toate reparațiile și lucrările în regie proprie. Anul acesta am pus 540 mp de parchet și 300 mp gresie, plus văruitul cabanelor la interior si exterior, cu paznicii din tabără și cu personalul de la UABS. Aici tine 100% de puterea noastră de convingere, însă nu va mai ține mult.

6. 95% din competițiile din Calendarul Sportiv al DJST se țin în weekend. La ele evidența este ținută de colegii consilieri pe sport. Deci alte ore suplimentare neplătite.

7. Din punctul meu de vedere, Legea salarizării unitare este Legea nedreptății. Unitar înseamnă altceva, nu ceea ce se întâmplă acum în sistemul bugetar.

Am convingerea că persoanele din conducerea ministerului vor face eforturi mai susținute decât până acum pentru rezolvarea acestor probleme. Până la urmă, cu toții suntem colegi și trebuie să fim tratați ca atare.

Imaginea MTS o reprezentăm în mare măsură și noi și trebuie să fim înțeleși. Cu toții vrem ca acest minister să nu mai fie tratat cu indiferență atunci când se fac bugetele, mai ales că suntem parte a sistemului educațional! Și cu toții vedem că educația este într-un punct critic.

P.S.: Eu personal m-am săturat să văd că se vorbește doar de salariile din primării, din alte ministere și de pensii speciale sau ajutoare sociale! Salarii trebuie să primească cei care muncesc! ”  a declarat Daniel Gongu, Directorul Executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret, pentru SNST.

mai jos, articolul din presa locala:

 

Aratand punctual si concret situatiile cu care ne confruntam, vom ajuta factorii decidenti sa inteleaga problemele si sa gaseasca solutii. Lupta inegala, ilegala si incorecta pe care o duc cei ce muncesc in conditiile de mai sus, trebuie sa inceteze ! Protestul nostru este “pentru” nu “impotriva” ! Nu cerem demisii, nici nu avem ca scop critica. Cerem rezolvare si solutii.
Multumim pentru interventie, este nevoie de fiecare dintre noi – membru, lider sau director.
Domnul director Daniel Gongu este membru SNST de la infiintarea organizatiei.

Echipa SNST

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

SNST este partener PRAKTIKER ROMÂNIA

Sindicatul Național Sport și Tineret: Protest SNST – greva japoneza, in Vrancea

Share on facebook
Distribuie