„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Protest Sala Polivalentă București

Ziua a 5-a

Comunicat de presă

București 16 martie 2021

Sindicatul Național Sport și Tineret solicită intervenția imediată a ministrului tineretului și sportului pentru detensionarea conflictului de muncă de la Complexul Sportiv Național Sala Polivalentă București!

Astăzi, 16 martie 2021, este a 5-a zi în care a fost declanșat un nou protest spontan și salariații au decis să întrerupă activitatea. Conflictul dintre angajați și directorul adjunct al unității este ireconciliabil, colectivul îl acuză pe directorul adjunct de hărțuire în formă continuată,  limbaj vulgar, comportament indecent, amenințări și injurii permanente.

Situația a degenerat și conflictul a explodat odată cu decesul unui coleg, șofer, în vârstă de 58 de ani. Oamenii consideră că există o legătură directă între moartea colegului și climatul terorizant de muncă instaurat de directorul adjunct.

SNST solicită încetarea de îndată a exercitării, cu caracter temporar, prin detașare, a funcției de director adjunct deținută de Clinceanu Stefan Giuseppe la Sala Polivalentă! Ministerul Tineretului și Sportului în considerația atribuțiilor pe care le are și a pârghiilor de care dispune ca instituție ierarhic superioară are obligația de a interveni și a soluționa conflictul în cel mai scurt timp.

Constatăm cu profundă dezamăgire că ministrul Eduard Novak este complet dezinteresat de soarta subordonaților săi de la Sala Polivalentă, dar și față buna desfășurare a activităților sportive programate în această unitate. În cazul în care nu se va interveni imediat, sindicaliștii iau în calcul blocarea tuturor activităților, antrenamentelor și competițiilor sportive până la soluționarea revendicărilor.

Sindicatul Național Sport și Tineret

Sindicatul Național Sport și Tineret: Protest Sala Polivalentă București