„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Propunere proiect OUG

UPDATE 2.0

Popunerea SNST de adăugare a unui nou articol în Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017, care să elimine unele disfuncţionalităţi majore în salarizarea personalului din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, îşi continuă drumul.  Deşi ajuns cu întârzierea caracteristică poştei, răspunsul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale confirmă că a luat act de propunere.   Urmărim în continuare traseul iniţiativei noastre pe care am transmis-o şi la Comisia de muncă din Camera Deputaţilor dar şi la Consiliul Economic şi Social, cu încrederea că va obţine avizele necesare pentru a ajunge pe masa Guvernului. Avem nevoie de susţinerea Ministerului Tineretului şi Sportului aşa cum am solicitat prin adresa înregistrată cu numărul 14.301/MTS/08.11.2017 şi la care aşteptăm răspuns:  ADRESA MTS 341 SNST 08.11.2017

UPDATE

Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 merge mai departe, iar maine, 7 noiembrie 2017 va fi pe ordinea de zi a sedintei Plenului Consiliului Economic și Social. Sustinuta de Blocul National Sindical, organizatia noastra a propus adaugarea unui nou articol care sa elimine unele disfunctionalitati majore in salarizarea personalului aflat in unitatile din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, aparute in aplicarea prevederilor legii cadru nr.153/2017.

In prezent, salariile nu sunt diferentiate in functie de grad/treapta  si gradatie. Salariatii unitatilor din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului au in proportie de aproape 70% salarii egale (1.740 lei brut), indiferent de functie, grad /treapta sau gradatie in cadrul functiei.

In prezentarea situatiei actuale a salarizarii din Sport si Tineret, Sindicatul National Sport si Tineret a aratat ca este complet inechitabil ca salariul gradatiei 0 sa fie egal cu salariul gradatiei 5, iar angajatii cu vechime considerabila in munca sa fie platiti la fel cu cei fara vechime.  Sunt doar aprox 2000 de persoane in toata tara, in general in unitati mici, este complet neperformant ca intr-o astfel de unitate toti sa fie platiti la acelasi nivel, indiferent de functie sau gradatie. Cu atat mai mult cu cat vorbim de unitati de la care se asteapta performanta, este vorba in cea mai mare parte de unitati cu personal subdimensionat obligat sa presteze ore suplimentare foarte rar platite sau personal obligat sa lucreze 7 zile din 7, fara respectarea repausului saptamanal obligatoriu.

Mai jos, materialele sedintei Comisiei de dialog social de la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale 03.11.2017:

MINUTA_03_11_2017        Tabel_comparativ_oug_salarizare_1-_completat

Ramanem atenti si urmarim forma in care propunerea noastra va ajunge pe masa Guvernului.

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

SNST este partener  Praktiker România

Sindicatul Național Sport și Tineret: Propunere proiect OUG