„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

PRIMUL EVENIMENT AL CASEI DE CULTURĂ A STUDENȚILOR PLOIEȘTI DERULAT EXCLUSIV ONLINE

„Mereu împreună, într-o lume magică a muzicii, dansului și teatrului, demonstrăm tuturor că suntem tineri, puternici și ..... TOTUL VA FI BINE!”

În situația actuală, când evenimentele publice nu sunt permise, am încercat să găsim o modalitate prin care tinerii artiști ai Casei de Cultură a Studenților Ploiești să rămână împreună, uniți de pasiunea lor pentru muzică, teatru sau dans. Proiectul a fost inițiat din dorința de continuitate a bogatei activități cultural – artistice a Casei de Cultură a Studenților Ploiești. Am pornit de la faptul că tinerii sunt foarte activi pe rețelele de socializare și atunci a apărut ideea de a realiza pentru prima dată un eveniment desfășurat exclusiv online.

Pe de altă parte, cunoscând pasiunea cu care se implicau tinerii noștri în realizarea unor spectacole sau evenimente deosebite, am încercat să le menținem pofta de viață, să le îndepărtăm stresul și plictiseala, să le dăm posibilitatea să se manifeste în condițiile actuale, totodată să-i facem să se simtă utili și să-i aducem din nou împreună. Și astfel, s-a născut Living Room Festival „S.O.S. … SPERANȚA!”

A existat o perioadă de înscrieri, în timpul căreia tinerii au trimis clipuri video filmate cu telefonul sau camera video, în living sau în orice alt spațiu din locuința participanților. Festivalul s-a desfășurat pe 4 secțiuni: dans, teatru, muzică și folclor și a avut loc în perioada 15 – 30 aprilie 2020. În fiecare seară, la ora 18.00, pe pagina de Facebook a Casei de Cultură a Studenților Ploiești au fost prezentate montajele videoclip-urilor sub forma unui spectacol, moderator fiind studentul Răzvan Encuna, coordonatorul Ansamblului „Academic Star”.

Impactul asupra publicului din online a fost foarte mare și am constatat cu bucurie că numărul celor care vizionau festivalul creștea de la o zi la alta, astfel încât putem să ne mândrim că am ajuns la aproape 45.000 de vizualizări. La festival s-au înscris 57 de participanți: studenți ai Universității Petrol – Gaze din Ploiești, elevi de la colegiile ploieștene, care sunt membri ai formațiilor artistice ale Casei de Cultură a Studenților Ploiești, dar și tineri de la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București, Casa de Cultură a Studenților din Craiova, precum și de la alte școli de artă private.

Am avut bucuria și onoarea să accepte participarea în juriul festivalului personalități ale vieții cultural – artistice și sportive, care au decis acordarea următoarelor premii:

– Trofeul, locurile I, II și III pentru fiecare secțiune din concurs;

– premiul special al juriului;

– premiul de originalitate;

– premiul de popularitate, stabilit cu ajutorul publicului, prin   menționarea concurentul favorit;

– Trofeul Festivalului.

LIVING ROOM FESTIVAL „S.O.S. … SPERANȚA!” a constituit un început pentru derularea viitoarelor proiecte ale instituției. În acest scop, pregătirea formațiilor artistice se desfășoară online, sub directa îndrumare a coordonatorilor, care împreună cu studenții și tinerii artiști amatori, stabilesc reînnoirea repertoriilor, conceperea costumelor și decorului, alegerea suportului muzical pentru spectacole. În urma derulării festivalului, numeroși tineri și-au exprimat dorința de a  face parte din Ansamblul Artistic „Academic Star”, lucru care ne determină să organizăm online un casting pentru a le testa aptitudinile artistice și a-i include pe cei talentați în formațiile noastre. Ne propunem să continuăm toate proiectele de tradiție ale Casei de Cultură a Studenților și în acest sens, pregătim o strategie de a le implementa online, în cazul în care se menține situația actuală.

Directorul Casei de Cultură a Studenților Ploiești,

Inf. Nicolae Ioniță


SNST promovează activitățile și pregătirile on-line pe care le fac toți cei din Sport și Tineret în perioada restricțiilor de deplasare și a suspendării activității. Așteptăm imagini cu antrenamentele individuale, pregătirea sub îndrumările profesorilor și restul activităților pe care le desfășurați în CCS, CSM, DJST, CSU, FSN, CSN, în această perioadă la: snst.contact@yahoo.com .

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: PRIMUL EVENIMENT AL CASEI DE CULTURĂ A STUDENȚILOR PLOIEȘTI DERULAT EXCLUSIV ONLINE