„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Nu sacrificați salariații din Sport și Tineret! Apel către Guvern

Salariații din Sport și Tineret nu pot fi sacrificați din nou, nu testați măsurile  de austeritate pe noi, alegeți impozitarea suplimentară a veniturilor uriașe din alte domenii pentru a traversa această perioadă grea. Angajații cu cele mai mici venituri și cu cele mai multe discriminări salariale nu pot fi trecuți pe prima listă a tăierilor și nici nu trebuie bagați în șomaj tehnic după ce restricțiile impuse de ordonanțele militare au suspendat activitățile de sport, tineret și tabere.

Sindicatul Național Sport și Tineret solicită Guvernului să sprijine colectivele care deservesc persoane izolate / carantinate în unitățile din subordinea MTS, motivarea și protecția celor care se află în prima linie a luptei cu virusul ucigaș și menținerea salariilor aflate în plată pentru angajații din subordinea Ministerului Tineretului și Sportului pe perioada stării de urgență.

În contextul pandemiei de coronavirus, la nivelul Uniunii Europene s-au deblocat o serie de mecanisme financiare menite să vină în sprijinul țărilor membre care se confruntă cu un număr mare de infectări cu COVID19. Printre aceste măsuri, sunt și fondurile nerambursabile alocate prin diferite linii de finanțare, care pot acoperi inclusiv plata unor drepturi de natură salarială.

Una dintre aceste măsuri financiare se referă la posibilitatea statelor membre de a oferi stimulente de risc angajaților care sunt direct implicați în combaterea răspândirii coronavirusului, lucru care s-a întâmplat deja la nivelul altor țări din Europa. Sunt necesare măsuri în acest sens și pentru salariații din Sport și Tineret implicați direct.

In acest sens, solicităm intervenția Ministrului Tineretului și Sportului, este nevoie de sprijinul dumneavoastră și vă rugăm să vă aplecați asupra problemelor salariaților, avem nevoie de susținere în condițiile în care suntem împinși în față fără a fi protejați, fără soluții și răspunsuri din partea ministerului, iar tensiunile din rândul salariaților au ajuns la maxim.

Redăm mai jos Apelul SNST trimis către Guvernul României, Ministerul Muncii și Ministerul Tineretului și Sportului:

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Nu sacrificați salariații din Sport și Tineret! Apel către Guvern